x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Telegrame din Ploieşti

Acum 100 de ani. Telegrame din Ploieşti

07 Ian 2013   •   00:00
Acum 100 de ani. Telegrame din Ploieşti

Astăzi, Constantin Paraschiv, împreună cu alţi şase, ducându-se în strada Abatorului, la Ioan Georgescu, după ce l-au bătut, i-au devastat locuinţa. Cazul se anchetează. 2. Din cercetările făcute până acum, s-a stabilit că cârciumarul Vasile Negulescu Berechet şi veteranul Ilie Mateescu, care au fost bătuţi şi răniţi grav nopţile trecute, în cârciuma lui Costică Turtureanu din strada Banul Manta, au fost provocaţi şi loviţi  de nişte apaşi care frecventează această cârciumă. Actele dresate au fost înaintate parchetului, care a dispus continuarea cercetărilor. 3. D. avocat Nicu Pârvulescu, care-şi depusese candidatura la colegiul I-iu de Cameră, (...) şi-a retras candidatura în favoarea dlui G. Dobrescu.

O încercare de sinucidere

Gheorghe Fabrini, sub-administrator al moşiei Căzăneşti a dlui G.G. Cantacuzino, fiind învrăjbit cu administratorul acelei moşii, a reclamat inspectoratului moşiilor pe numitul administrator, pentru oarecare nereguli. Ieri, când un delegat făcea ancheta, Fabrini, care n-a putut dovedi temeinicia reclamaţiunii, a încercat să se sinucidă cu un foc de revolver. Cei de faţă încercând să-l oprească, glonţul a ricoşat, perforându-i palma stângă.

Altă încercare de sinucidere

Fata Rosalia Ionescu, zisă şi Florica Ionescu, în etate de 18 ani, de profesie vânzătoare într-o prăvălie din Buzău, de fel din Bucureşti, str. Şcoalei No. 8, a încercat azi, la ora 4 d.a., să se sinucidă, aruncându-se în eleşteul de lângă Crâng. Cauzele acestei încercări de sinucidere sunt desele certuri pe care numita le avea cu soţia lui Ilie Diamant, din str. Dreaptă No. 18, la care Rozalia locuia în gazdă şi care o acuza că întreţine relaţii amoroase cu soţul ei. În momentul când ea s-a aruncat în eleşteu, sosi şi Ilie Diamant, care probabil fusese încunoştiinţat de planul ei, şi care a sărit în apă, salvând-o de la înec. Diamant a dus-o imediat în oraş, unde i-a dat îngrijirile necesare. Fiind adusă la poliţie pentru facerea cercetărilor, ea a declarat sub-comisarului Rădulescu că e ferm hotărâtă să-şi pună capăt zilelor, fiind sătulă de viaţă.

De la Curtea cu Juri din Giurgiu

Azi s-a judecat procesul de omor din Merenii de Sus: Marin Zoe Dumitru Vremeşel şi Marin Nicolae San zis şi Tăiatul, din această comună, sunt acuzaţi că prin lovituri asupra lui Neagu Mihalcea i-au provocat moartea. În urma verdictului juraţilor, curtea a condamnat pe Marin Vremeşel la 2 ani de închisoare, iar pe Marin Tăiatu, la 5 zile închisoare, iar pe amândoi la 60 lei taxe către Stat.

Din “Universul”, 7 ianuarie 1913; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×