x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Ultimele informaţiuni

Acum 100 de ani. Ultimele informaţiuni

31 Iul 2012   •   21:00
In ajutorul tinerelor mirese
Societatea "Casatoria" aduce la cunostinta tinerelor domnisoare si vaduvelor lipsite de mijloace care doresc a se casatori ca societatea acorda ajutor intre 1000-3000 lei. Inscrierile se primesc in toate zilele de la 3 la 7 seara si sarbatorile de la 8 la 12 dimineata. Societatea va infiinta filiale pentru inlesnirea membrilor prin toate orasele tarii. Sediul societatii este in str. Rotari No. 3.

Banchetul inaugurarii podurilor din Moldova
Cu ocazia inaugurarii podurilor: Tecuci, Adjudul Vechi, Racatau, Rocna si Bratesti s-a oferit dlui ministru E. Pangratti, la Adjudul Vechi, un dejun la care s-a servit urmatorul meniu: Oeufs bronillés Périgourdine / Sterlet du Danube à la Roumaine / Sauce Remoulade / Piece de Boeuf Brillat-Savarin / Asperges d’Argenteuil / Saucce Hollndaise / Poulet de grain à la broche / Salade de saison / Glace Bertola / Gauifrettes / Fromages / Corbeilles de fruits / Fours glaces / Bonbons / Café / Vins / Tuica et mastica / Dragasani vieux / St. Emilion / Champagne Ayala Gout Fran∏ais.

Multumirile unui ministru
Ministerul cultelor si instructiunii publice exprima viile sale multumiri dlui Frederic Virmescu, din comuna Ungheni, judetul Arges, ca a daruit bisericilor din parohiile Ungheni, Recea de Jos si Giujoni, acelasi judet, obiecte bisericesti si bani in suma de lei 2200 si dlui Constantin Marinescu, care a daruit comunei Enosesti suma de 700 lei, pentru a se cumpara terenul pe care se va construi scoala.

Un transport de pepeni cruzi
In ultimele zile a sosit in Capitala un mare transport de pepeni. Aducandu-se la cunostinta serviciului sanitar, acesta a constatat ca 80 la suta din pepeni erau cruzi. Spre a nu se pune in vanzare asemenea marfa, menita sa imbolnaveasca pe consumatori, serviciul sanitar a confiscat o mare cantitate de pepeni. S-au luat in acelasi timp masuri foarte severe in contra negustorilor care vor pune in circulatie fructe crude sau stricate.

Focar de mizerie
Ni se atrage atentia ca in parcul Oteteleseanu, in dosul scenei, este o infectie de nedescris. Pe langa gunoaiele ce se arunca aici, se mai gasesc o sumedenie de cadavre de guzgani. Spre a se starpi guzganii s-a aruncat otrava, dar nu s-au luat cadavrele acelora care au murit mancand otrava. Cum aceasta parte a gradinii e frecventata de artistii trupei Grigoriu, s-ar putea sa se imbolnaveasca din cauza marii infectii. Se impune interventia serviciului sanitar spre a starpi acest focar de necuratenie.
Din "Universul", 1 august 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×