x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Ada Milea

Astăzi e ziua ta: Ada Milea

05 Aug 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Ada Milea
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

A fugit cât a putut de tot ceea ce ar fi anchilozat-o ca om şi artist - de "siguranţa zilei de mâine", de "stabilitatea unui loc de muncă" şi de rutina socială sau afectivă. I se părea că viaţa ar înţepeni o dată cu alegerile comode pe care le face. Nonconformista artistă, Ada Milea, împlineşte astăzi 35 de ani. Îi urăm "La mulţi ani!"

"Timpul e o invenţie grozavă! E medicamentul perfect împotriva lâncezelii. Cred că numai sub presiunea sfârşitului devenim eficienţi cu timpul care ni s-a dat. În rest... alergăm ca proştii de colo-colo cu senzaţia că orice fleac e crucial. Ah, dar există şi «întâmplarea»! Mi se tot întâmplă lucruri la care n-am îndrăznit să visez, întâlnesc oameni pe care nici n-am îndrăznit să visez că-i voi întâlni şi mă trezesc în locuri în care nici n-am îndrăznit să visez că voi ajunge", ne povestea artista.

"Da, imediat e ziua mea, adică: trebuie să împlinesc 35 de ani. Ce pot să fac dacă s-au adunat atâţia?! Încerc să mă imaginez la 80 de ani gândindu-mă că sunt încă tânără faţă de cum aş fi la 90 de ani... şi brusc îmi par cei 35 mai mult decât rezonabili... Şi tocmai acum am treabă cu un text care se zice că zice: «Mereu purtăm în noi toate vârstele noastre». Domnul regizor Esrig ne-a «tradus» astfel o bucată dintr-un poem de Gellu Naum, iar eu probez (cu actori) în acest context poetic... sunete. Cu asta mă ocup acum în spaţiul teuton şi acest workshop ţine până la mijlocul lunii august. E bine să fii nici tânără, nici bătrână... cred. Te poţi simţi oricum".

×
Subiecte în articol: calendar