x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Adrian Streinu-Cercel!

Astăzi e ziua ta... Adrian Streinu-Cercel!

de Ramona Vintila    |    29 Aug 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Adrian Streinu-Cercel!
Sursa foto: Dan Marinescu/JURNALUL NAŢIONAL

"Mi-aş dori să fiu un Cavaler Jedi Knight" Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr Matei Balş, prof. univ. dr Adrian Streinu-Cercel, îşi sărbătoreşte mâine ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează: "La mulţi ani!".



Din timpul facultăţii şi-a dorit să aducă ceva în plus în medicină, să descifreze un diagnostic acolo unde lucrurile nu sunt evidente. "N-am făcut nimic deosebit în acest scop, în afară de faptul că mi-am văzut de treabă indiferent de ora din zi sau din noapte. Restul a venit de la sine. De asemenea, am dorit să dovedesc că se poate face performanţă în sectorul sanitar la noi în ţară, că se pot crea condiţii de lucru decente pentru medici şi se pot asista pacienţii în condiţii civilizate (cazare, diagnostic, îngrijiri medicale etc.). O viaţă salvată te apropie uşor, uşor de divinitate, problema este să realizezi întotdeauna că nu eşti aşa ceva. Dacă reuşeşti acest lucru, atunci într-adevăr eşti un om normal şi poţi să-i înţelegi şi pe cei din jurul tău. Evident că în plan profesional nu poate exista o satisfacţie mai mare decât o viaţă salvată, însă este bine să-ţi temperezi elanul şi să dai Cezarului ce-i al Cezarului, adică să conştientizezi cât ţine de tine şi cât de Cel de Sus. Dacă devii conştient de acest lucru, atunci ai şanse mari să faci performanţă fără să ţi se urce la cap", spunea profesor universitar doctor Adrian Streinu-Cercel.

"Trăim un început de secol cu multe probleme, probleme care nu pot să ne lase indiferenţi. În acest context, presupun că fiecare dintre noi îşi face tot felul de calcule. Este evident că şi eu fac astfel de calcule, însă aceste calcule privesc în principal modul de derulare a activităţilor de îngrijiri de sănătate din cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr Matei Balş. În cursul acestei luni ar fi trebuit să fiu în concediu, însă problemele apărute m-au făcut să fac naveta între Rm. Vâlcea şi Bucureşti, ultima săptămână fiind foarte aglomerată. Dar totul este bine, ţinând cont că acasă sunt două gâgâlici (adică doi nepoţei) care nu fac nici un efort în a-mi ocupa timpul liber, dar reuşesc acest lucru în proporţie de 100%. Cel mic, de 2 ani şi 8 luni, este în perioada «de ce-urilor», iar cel mare, de 4 ani şi jumătate, este în perioada descoperirii jocurilor pe calculator. Trebuie să recunosc că este mult mai greu de găsit nişte jocuri cât de cât educative decât să fac o strategie nouă pentru institut sau pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila - unde sunt cancelar. Când intri pe net să te uiţi după nişte jocuri începi să ai dureri de cap văzând câtă violenţă exprimă majoritatea acestora. Îţi trebuie mult calm şi explicaţii potrivite pentru a reuşi să convingi un copilaş de ce un anumit joc nu e «frumos». Atunci îmi aduc aminte de «Războiul Stelelor», şi parcă mi-aş dori să fiu un «Cavaler Jedi Knight»."

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...