x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Alessandra Stoicescu

Astăzi e ziua ta: Alessandra Stoicescu

de Ramona Vintila    |    27 Apr 2011   •   19:27
Astăzi e ziua ta: Alessandra Stoicescu
Sursa foto: Revista Felicia/

162695-sandra-revista-felicia-6.jpgPe sărbătorita noastră de astăzi o ştim cu toţii. Este unul dintre cei mai apreciaţi şi mai premiaţi jurnalişti de televiziune din România. Anul acesta împlineşte 17 ani de Antena 1, iar astăzi mai adaugă un an în buchetul vieţii. Al 35-lea! La mulţi ani, Alessandra Stoicescu!

„Sunt ocupată cu televiziunea, Fundaţia «Mereu Aproape», tocmai am avut un teledon în beneficiul Spitalului Grigore Alexandrescu. A fost cu mari emoţii şi mare bucurie, pentru că am reuşit să strângem bani să schimbăm aparatura de acolo. Apoi, Intact Media Aca­demy, şcoala de televiziune pe care am reuşit să o facem, m-am ocupat ca manager de proiect de ea şi merge foarte bine. Cred că am multe, multe pe cap şi mă bucur de primăvară, de grădina în care au înflorit deja magnoliile, cireşii sunt şi ei înfloriţi.

Sunt timidă, deşi nu par, am mari emoţii şi vin cu mare plecăciune în faţa publicului. Îmi doresc să fie mai multă iubire în lume, în ge­neral, pentru că am sentimentul că oamenii au încetat să mai iubească, prea des se gândesc la lucrurile materiale şi la celelalte lucruri care ar conta în balanţă faţă de iubire. Îmi doresc mai mult timp mereu, să am timp să preţuiesc momentele de fericire, să nu se termine atât de repede.

Dacă nu m-aş fi născut în România, sigur aş fi făcut tot televiziune, n-am dubii, poate că la un alt nivel, poate că la o altă televiziune, sigur în altă limbă, dar cred că este parte din mine, tot spre presă sau spre comunicare m-aş fi îndreptat. Am avut anul trecut o clipă în care am zis că vreau să renunţ la televiziune şi Dumnezeu, care le aşază întotdeauna pe toate cum trebuie, m-a îndreptat tot către televiziune. Mi-am dat seama că, oricât de rău mi-ar fi sau oricât de preocupată aş fi de alte lucruri, când se aprind luminile şi sunt în faţa camerei, devin alt om, indiferent ce am pe suflet se şterge şi devine mai important ce am de făcut acolo. Pot părea platitudini, dar aşa e. Am făcut multe lucruri în televiziune şi nu m-am gândit ce n-aş accepta niciodată să fac. Cred totuşi că nu aş putea să fac o emisiune de intrat cu bocancii în viaţa oamenilor. Nu mi s-ar potrivi şi nu mi-aş dori să o fac.

Dacă aş avea această putere, aş cere mai multă încredere în noi, cred că ceea ne defineşte este lipsa de încredere că lucrurile se pot schimba. De prea multe ori luăm lucrurile ca un făcut. Dacă am avea încredere în noi, că putem schimba orice şi că ne putem defini destinul, cred că ne-ar ajuta.

Nu e numai în România o problemă la nivelul mass-media. Mi-a venit în minte ce spunea Larry King, când s-a retras, că are sentimentul că s-a încheiat perioada moderatorului care pune întrebări şi este perioada mode­ratorului care are multe de spus şi vorbeşte mai mult decât invitatul. Aveam aceleaşi probleme peste tot în lume, de morală, etică şi pro­bleme de definire a rolului moderatorilor de televi­ziune.

Meseria asta e un organism viu, o să ne găsim sigur drumul cot la cot cu telespectatorii.

Cu siguranţă cineva m-ar întreba dacă mi se pare periculos pragul de 35 de ani şi aş răspunde că mi se pare un prag şi mai interesant că împlinesc 17 ani de Antena 1, încă un pic şi jumătate din viaţă petrecută în Antena 1. Asta mă face să mă gândesc că sunt foarte statornică, că sunt binecuvântată de Dumnezeu şi Îi mulţumesc.

Îmi doresc ceea ce cred că ne dorim cu toţii, să mă simt iubită cu adevărat, să am prietenii şi toţi oamenii pe care îi iubesc aproape.”

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...