x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Alexandru Jula

Astăzi e ziua ta: Alexandru Jula

de Ramona Vintila    |    24 Iul 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Alexandru Jula

Un artist incontestabil... Alexandru Jula si-a sarbatorit ieri ziua de nastere. La multi ani!

“Fac ceea ce stiu eu cel mai bine! Slava Domnului, deocamdata, mai imprim, mai cant, mai am concerte, fac o emisiune de televiziune la TeleGalati. Cei care citesc aceste randuri este bine sa stie ca exist, ca merg inainte. Ma bucur din suflet ca mai sunt oameni carora le place ce fac. Chiar acum doi ani am luat un disc de aur, ceea ce nu e putin lucru la varsta mea. Cred ca toti artistii din tara asta ar trebui sa stie un lucru. Nu este placut, dar e dureros de adevarat. Nu poti trai din ce-ai fost. Daca te opresti la un moment dat, cel care te-a vrut, te-a ascultat, te-a admirat iti spune: «Foarte frumos ce-ai facut, dar acum ce faci?». Atat cat poti, nu trebuie sa depui armele. Un artist nu iese la pensie niciodata, decat atunci cand vrea Dumnezeu. Un artist nu-si poate opri activitatea. Astfel, acum, pregatesc un nou album.

Exista o scara a valorilor si in mu­zica usoara. Daca tu, ca intrepret, nu stii exact pe ce treapta te afli, e o mare nenorocire pentru tine. Daca ti se pare, la un moment dat, ca ai ajuns in varful piramidei fara sa meriti, e trist. Daca unii spun ca esti mai jos de treapta pe care tu o meriti, iar nu-i foarte placut. Dupa parerea mea, fiecare artist trebuie sa stie exact scara valorilor, sa stie exact unde se afla si unde trebuie sa se opreasca. In functie de asta, probabil ca vin si aprecierile. Nu este loc in paginile Jurnalului National sa spun tot ce-as vrea sa schimb in tara asta. Asa ca ma limitez la a spune celor care raspund de destinele noastre ca artistii nu se fac, ei sunt dati de Dumnezeu. Ar trebui sa aiba mai multa grija de ei, pentru ca, dupa cum se poate vedea, sunt din ce in ce mai putini si e pacat! Atata vreme cat nu ai grija de cultura, nu existi. O tara fara cultura nu exista. Nimeni nu o sa socoteasca niciodata cate tone de otel a facut combinatul siderurgic din Galati, cate tone de produse s-au scos pe hectar nu stiu unde, dar intotdeauna se va vorbi despre marile personalitati artistice ale Romaniei.

Marile impliniri ale vietii mele sunt meseria (mi-e frica sa spun cariera, pentru ca asta implica foarte multa responsabilitate) si familia. M-am bucurat de o familie sanatoasa, puternica si intelegatoare, ceea ce este mare lucru. Cat despre regrete, de foarte multe ori imi pare rau ca nu m-am mutat in Bucuresti, nu am putut, pe de o parte, pe de alta parte, nu regret. Mi-ar placea ca mari personalitati sa existe in fiecare localitate. De pilda, mi-ar fi placut foarte tare ca Paula Seling sa fi ramas la Baia Mare si cei de acolo sa fi avut grija de ea si sa fie Paula Seling din Baia Mare.

O sa sune ciudat, dar ceea ce iubeam mai mult la 20 de ani iubesc si mai mult astazi. Ca sa ma fac bine inteles, albumul care urmeaza sa apara are urmatorul titlu: «De ce n-ar fi si a treia tinerete?».

In afara de sanatate imi doresc foarte mult sa nu ma paraseasca prietenii, sa nu ma paraseasca cei care au iubit si iubesc ceea ce fac.'

×
Subiecte în articol: astăzi e ziua ta...