x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Alin Gheorghiu!

Astăzi e ziua ta... Alin Gheorghiu!

20 Apr 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Alin Gheorghiu!

Este unul dintre cele mai cunoscute nume ale baletului românesc. De-a lungul carierei a colaborat cu instituţii de profil din ţară şi din străi­nă­tate şi a dansat alături de perso­nalităţi ale lumii dansului. Alin Gheorghiu îm­plineşte mâine 37 de ani. La mulţi ani!



"Mă dăruiesc publicului la fiecare spectacol..."
"Sărbătoresc prin mun­că, deoarece la 17 apri­lie este premiera spectacolului «Seara Balanchine», eu dansând în prima par­te, în coregrafia ma­es­trului Ioan Tugearu, apoi la 18 şi 25 aprile va fi tot «Seara Balanchine», iar la 5 mai, «Anna Karenina». Deci, sărbătoresc, printre picături... Proiectele sunt mai multe. Dar prefer să nu le dezvălui, poate şi din superstiţie...
Să zicem: spectacole la Operă şi nu numai, stage-uri în străinătate, colaborări cu tv.

Sunt prim balerin al Operei Naţionale din Bucureşti din 1992. Sunt un om ca toţi oamenii, cu defecte şi calităţi. Am învăţat să merg mai departe oricât şi-ar dori alţii să mă opresc, să am încredere în mine, să mă dăruiesc pu­blicului la fiecare spectacol. Şi cel mai important, să-L am pe Dumnezeu în suflet la fiecare mişcare de balet, ce trebuie să o fac.

La capitolul împliniri aş trece aplauzele publicului după spectacol, dra­gos­tea celor care mă iubesc, cât şi faptul că am dansat în Austria, la Salzburg, timp de şase ani. Dar cele mai mari împliniri profesionale le-am avut pe scena Ope­rei Naţionale din Bucureşti. La capitolul dezamăgiri, ar fi de spus că o na­ţiune, o ţară, este cu adevărat bogată atunci când ştie să descopere şi să îşi pre­ţu­ias­că adevăratele valori. Iar valorile care îmbogăţesc sufletul sunt arta şi cultura.

Aştept să crească salariile artiştilor adevăraţi şi să fie răsplătiţi corect pentru munca enormă pe care o depun la formarea imaginii României prin actele creatoare şi hrănitoare de spirit. Cultura este cel mai mare, important şi adevărat ambasador al României".

×
Subiecte în articol: calendar