x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Alina Sorescu

Astăzi e ziua ta: Alina Sorescu

11 Iul 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Alina Sorescu

Dedicata domeniului artistic muzical de la varsta de 4 ani, Alina Sorescu este un profesionist in muzica, televiziune si nu numai. Joi implineste 25 de ani. La multi ani!

'Am trecut si eu prin multe transformari, si tocmai in aceasta perioada dificila pentru toti eu am dat curs celei mai importante provocari la care ma gandeam in ultima perioada – infiintarea Atelierului de Muzica si Prezenta Scenica «Alina Sorescu». Aici lucrez cu copii intre 4 si 10 ani si le impartasesc din experienta mea din toti acesti ani in lumina reflectoarelor. Sunt foarte implicata si pasionata de acest nou capitol din viata mea si abia astept sa ii revad din toamna pe piticii pe care ii indrum. Asa ca vremurile tulburi au fost pentru mine un bun prilej de ragaz, bilant si repozitionare. Cred ca pana si o zi aparent pierduta reprezinta de fapt un castig; consi­der ca nimic nu este intamplator, ca totul ni se intampla la momentul potrivit si ca din fiecare experienta e ceva de invatat.

Incepandu-mi cariera la o varsta frageda poate ca am pierdut unele dintre clipele de joaca tipice copilariei, dar am castigat o experienta uriasa pentru varsta mea, incredere in mine, numeroase locuri vizitate, amintiri cu oameni de va­loare care din pacate nu mai sunt printre noi precum Ioan Luchian Mihalea sau Valeriu Lazarov, de la care am avut ocazia sa fur din secretele scenei. Poate va parea un cliseu, dar sunt impacata si multumita cu mine, asa ca nu as vrea sa ma schimb.

Privind in urma, ma felicit pentru constanta si ma cert pentru constanta. Dar cred in continuare ca perseverenta este un element important cand vorbim despre a rezista pe termen lung intr-un domeniu. Am pri­mit la un moment dat un sfat, pe care il pastrez ca pe un motto: «E greu sa ajungi in varf, dar si mai greu este sa te mentii acolo».

Cele mai frumoase trei amintiri? Le voi enumera in ordinea in care s-au intamplat: Piata Sfatului din Brasov plina in timp ce prezentam Cerbul de Aur, romantica cerere in casatorie din partea lui Alexandru si cununia noastra religioasa. Momentul casatoriei cu sotul meu a fost cel mai frumos din viata mea de pana acum. Fericirea? Soare, bataia vantului, privelisti toscane, omul iubit alaturi...

Cantecul meu preferat este «From this moment on», pe care l-am ales si pentru momentul dansului de la nunta mea. Este foarte sensibil, sincer si profund, iar Shania Twain este printre preferatele mele. Cat despre cantecele mele, imi este cel mai drag unul dintre primele: «Eu sunt Alina si am doar 10 ani/ si pentru mine la scoala e banal/ Eu sunt Alina si chiar de-am 10 ani cant toata ziua/ Ca s-ajung un star». Cred ca activitatea in cadrul Atelierului meu de Muzica si Prezenta Scenica pentru copii m-a facut sa devin nostalgica dupa vremea inceputurilor.

«Hai sa oprim timpul 1.000 de ani/ si spune-mi ca vrei sa ma ai...» sunt versurile care se potrivesc cel mai bine cu aniversarea de anul acesta. Ele fac parte dintr-o melodie noua, intitulata «Cuvinte de dor» («Cu tine e totul atat de usor/ Cu tine privesc spre viitor/ Esti vantul ce-mi trece prin par/ soptindu-mi cuvinte de dor»). Chiar as vrea sa pot opri timpul in loc, pentru ca ma simt impli­nita.

Anul acesta implinesc 25 de ani si mi-am propus sa am parte de liniste si de o perioada in care sa imi pun la cale noile planuri. Asa ca de ziua mea voi fi impreuna cu sotul meu in vacanta. Nu ne-am planificat nimic inainte de a pleca, mergem cu masina pe coasta Toscanei si ne oprim unde simtim ca ne place si ca ne contopim cu locul.'

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...