Din 2002 este reprezentant special al Guvernului Romăniei şi ofiţer al Armatei Romăne. In compania soţiei sale, Principesa Margareta a Romăniei, reprezintă, in diverse ocazii publice, Familia Regală. Alteţa Sa Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen, implineşte astăzi 47 de ani.
"A fi liber: necruţătoare răspundere"
Din 2002 este reprezentant special al Guvernului Romăniei şi ofiţer al Armatei Romăne. In compania soţiei sale, Principesa Margareta a Romăniei, reprezintă, in diverse ocazii publice, Familia Regală. Alteţa Sa Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen, implineşte astăzi 47 de ani.
"Membrii Familiei Regale pot fi de folos ţării prin cultivarea unui leadership al increderii, generozităţii, spiritului de răspundere, prin puterea exemplului personal şi prin rolul de model. Principesa Margareta şi cu mine incercăm să servim Romănia ca pe o «fiinţă» care traversează timpurile. Casa Regală este amprenta Romăniei. Ea este reprezentarea biologică a măndriei, a continuităţii, a tradiţiei naţionale. Familia Regală face legătura intre romăni şi lume, intre romăni şi ei inşişi, intre trecut şi viitor. Prin Carol, Ferdinand, Mihai, Elisabeta, Maria şi Elena, Casa Regală a fost o pepinieră de lideri.
Astăzi, Statul are de făcut faţă instituţiilor supranaţionale care imprumută din suveranitatea Romăniei şi exacerbării politicului in viaţa ţărilor democratice. Din aceste motive Casa Regală este utilă Romăniei de astăzi. Regele Mihai este un lider durabil. Un om care ştie să aştepte şi să iubească. Uşa ţării lui s-a incuiat pentru cincizeci de ani; cănd s-a redeschis, el aştepta cu un zămbet pe faţă. Nimeni nu este in stare să aştepte cincizeci de ani din oportunism, nici măcar din iubire. El a făcut-o din credinţă.
Romănia are astăzi democraţie şi libertate, precum şi garanţii occidentale. Pentru a atinge, insă, statornicia, ţara are nevoie de un leadership plurivalent, de valori complementare democraţiei (generozitatea, puterea exemplului personal, loialitatea, spiritul de răspundere, rolul de model) şi o viziune. Ce are de făcut fiecare romăn? Are de invăţat că este liber, ceea ce este o necruţătoare răspundere.
Sunt in lumina rampei de la vărsta de 14 ani. Nu-mi este dor de scena teatrului, fiindcă destinul m-a aşezat pe scena lumii reale. Sunt măndru de faptul că cei din care mă trag, familia Şendrea, sunt o bucăţică din identitatea Moldovei care dăinuieşte discret de 600 de ani. Am avut părinţi, bunici şi profesori excepţionali. Cea mai prolifică realizare a mea de pănă acum este activitatea publică din ultimii şase ani. Cel mai mare regret este că nu am avut niciodată, inainte de 1989, speranţa că voi trăi intr-o lume liberă.
Astăzi imi petrec ziua de naştere in mijlocul militarilor romăni aflaţi in teatrul de operaţii din Kosovo. Vom lua prănzul impreună, la cantina lor şi voi oferi fiecăruia o carte şi o caschetă. Regele şi Regina imi fac, la aniversarea anilor, un mic cadou. Principesa imi pune pe masă flori şi o felicitare cu căteva cuvinte."
Dorinţă
"Nu doresc nimic de la destin. El există in afara voinţei mele. Doresc, mai degrabă, să am inspiraţia de a face ceea ce ţine de mine. Restul este in măna lui Dumnezeu"
Alteţa Sa Radu,Principe de Hohenzollern-Veringen