x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Aurel Leluţ Vasilescu

"Astăzi e ziua ta..." - Aurel Leluţ Vasilescu

22 Dec 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..."  -   Aurel Leluţ Vasilescu

Aurel Leluţ Vasilescu, toboşarul trupei Compact, s-a născut la 22 decembrie 1955, la Cămpia Turzii, al cărui cetăţean de onoare a fost declarat astă-vară. Astăzi Leluţ Vasilescu implineşte 52 de ani.

Aurel Leluţ Vasilescu, toboşarul trupei Compact, s-a născut la 22 decembrie 1955, la Cămpia Turzii, al cărui cetăţean de onoare a fost declarat astă-vară. Astăzi Leluţ Vasilescu implineşte 52 de ani.

Bate la tobe de mulţi ani, a trecut prin bune şi rele, dar bucuria de a cănta a rămas neschimbată. "Pentru cei de la Compact anul 2007 a fost un an bun", spune Leluţ Vasilescu. "In sensul că am avut destul de multe concerte, am avut contacte cu multă lume bună şi avem fani mulţi. Vin la concertele noastre trei generaţii. Bineinţeles că am fructificat cu discul live, pe care l-am imprimat anul trecut, la Teatrul Naţional din Bucureşti, despre care am inţeles că deja se vinde foarte bine in ţară. Un disc live, dedicat colegilor noştri, plin de o incărcătură emoţională extraordinară. In ceea ce mă priveşte, nu regret nimic din tot ce s-a intămplat. Ştiţi cum se spune «Ce ţi-e scris, in frunte ţi-e pus». Dacă ar fi să o iau de la inceput, să mai am iar 20 de ani, aş face acelaşi lucru şi, in ce priveşte formaţia Compact, pot să spun că va continua să căntăm căt ne ţin pe noi bojocii, pentru că asta şi-ar fi dorit şi Teo şi Emil să facem. Ziua mea de naştere o voi petrece la Bacău, acolo unde avem un concert şi pe căldura asta vă daţi seama cum va fi.

Â
Ce nu imi place la un om? Păi, nu agreez la oameni minciuna şi făţărnicia. Iubesc sinceritatea, iubesc oamenii care se ţin de cuvănt, care sunt muncitori, care ştiu ce vor să facă in viaţă, care işi urmăresc ţelul. Privind puţin in urmă, dacă ar fi să-i dau un sfat lui Leluţ adolescent, i-aş spune să fie mai muncitor, să studieze mai mult instrumentul cu care işi face meseria de aproape 30 de ani. I-aş mai da un sfat extraordinar, să nu creadă foarte mult in oameni, pentru că mulţi i-au inşelat aşteptările, pentru că el şi-a pus intotdeauna sufletul pe masă, le-a spus celorlalţi: "Vă rog frumos să vă serviţi din el!" Unii s-au servit şi nu au fost in stare să mănănce. De ce spun asta, pentru că eu am incredere in oameni, chiar şi nevastă-mea imi spunea că sunt un nebun, după atăţia ani, chiar prieteni, oameni apropiaţi m-au inşelat, dar eu persist in aceeaşi greşeală.

Sărbătorile le petrec acasă, pentru că noi, ardelenii, stăm intotdeauna, orice s-ar intămpla, de Crăciun acasă, cu familia. Tata mi-a trimis deja de acasă cărnaţi, caltaboşi, săngerete, jumări. Tot ce trebuie şi, bineinţeles, un kilogram de palincă. Vreau să le doresc tututor romănilor din ţară, dar şi din diasporă, sănătate, pentru că dacă au sănătate işi pot realiza visurile. Imi doresc din tot sufletul ca romănii să aibă ce să pună pe masă de Sărbători. Eu cred că noi romănii avem cele mai frumoase sărbători de Crăciun şi Anul Nou. Le doresc tuturor fericire şi La mulţi ani!"

×
Subiecte în articol: calendar