x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...”: Bogdan Cosmescu

“Astăzi e ziua ta...”: Bogdan Cosmescu

de Ramona Vintila    |    05 Iun 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...”: Bogdan Cosmescu

Astăzi, comentatorul sportiv al TVR, Bogdan Cosmescu, a plecat spre Elveţia, la Campionatul European de Fotbal 2008, unde va comenta me­ciurile adversarelor României din grupe şi meciurile care se joacă la Geneva. El a împlinit de curînd 37 de ani.

Astăzi, comentatorul sportiv al TVR, Bogdan Cosmescu, a plecat spre Elveţia, la Campionatul European de Fotbal 2008, unde va comenta me­ciurile adversarelor României din grupe şi meciurile care se joacă la Geneva. El a împlinit de curînd 37 de ani.

“De mic sînt pasionat de sport. Bunicul meu asculta mereu me­ciurile de fotbal la radio, emisiunea «Minut cu minut». Eu am crescut destul de mult cu el, astfel că m-a influenţat. Visul meu din copilărie era să ajung să comentez meciuri de fotbal. Am făcut Politehnica, dar meseria de inginer nu mă pasiona deloc. Aşa că am bătut la uşa Televi­ziunii Române. Domnul Ţopescu era redactor-şef atunci şi i-am zis că vreau să încerc. Mi s-a oferit o perioadă de probă, fără salariu; am muncit aşa şase luni, apoi s-a făcut un concurs şi am devenit angajat cu jumătate de normă la TVR, în 1995. Cîteva luni mai tîrziu, m-am angajat cu normă întreagă.

Chiar dacă meseria aceasta presupune şi multă muncă «de negru», cum spun eu, nespectaculoasă şi neinteresantă, îmi place foarte mult ceea ce fac. E adevărat, mă mai cert uneori pe mine însumi din cauza stilului meu abrupt de a vorbi. Sînt şi aspecte mai puţin plăcute legate de meserie, cum ar fi că nu petrec cu familia cît de mult timp mi-aş dori. Week-endurile mele sînt compromise, nu ştiu dacă se întîmplă de trei ori pe an, în afara concediului, să fiu liber tot week-endul. Am fost nevoit să renunţ în mare măsură la hobby-urile mele: mă duc foarte rar la pescuit, deşi eram un pescar înrăit, nici la schi nu ajung decît foarte puţin, iarna. Însă nu mi-am sacrificat viaţa personală şi nici n-aş face-o vreodată. Nu cred că poţi să-ţi faci meseria şi să fii pe deplin mulţumit dacă nu eşti împlinit în viaţa personală, pentru că asta se reflectă în cea profesională.

Mi-am îndeplinit visul din punct de vedere profesional, pentru că acum comentez meciuri de fotbal. Mai ales că la început mi s-a spus că e puţin probabil să ajung să fac asta, pentru că e foarte greu. Am învăţat foarte mult, am «furat meserie» de la Cristian Ţopescu, Dumitru Graur şi Emil Grădinescu. Cît despre viaţa personală, mă felicit pentru soţia mea, am făcut o alegere foarte inspirată şi sînt norocos, am o familie foarte frumoasă.

Am făcut nebunii cînd eram puşti, dar m-am aşezat la casa mea cînd m-am maturizat, visul din copilărie să comentez meciuri de fotbal mi s-a împlinit, am un băieţel de trei ani, Andrei Darius, pe care îl iubim la nebunie şi care ne iubeşte la nebunie. Ce îmi mai doresc este să îi pot asigura familiei mele tot ce-i trebuie din punct de vedere financiar şi mai ales sănătate, am constatat că este cea mai importantă. Oamenii nu-şi dau seama cît de fericiţi sînt cînd sînt sănătoşi. Mă simt un om împlinit, asta este foarte important.”

 

Împlinire

“Mi-am îndeplinit visul din punct de vedere profesional, pentru că acum comentez meciuri de fotbal. Am învăţat foarte mult, am «furat meserie» de la Cristian Ţopescu, Dumitru Graur şi Emil Grădinescu”
Bogdan Cosmescu, comentator sportiv

×
Subiecte în articol: calendar