x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta ... Bogdan Lobont

Astazi e ziua ta ... Bogdan Lobont

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    18 Ian 2007   •   00:00
Astazi e ziua ta ... Bogdan Lobont

Este portar si de curand s-a transferat de la Fiorentina la FC Dinamo Bucuresti. In echipa nationala a Romaniei a debutat in 1998, impotriva echipei statului Liechtenstein. Bogdan Lobont implineste astazi 29 de ani.

"Tatal meu m-a indrumat catre fotbal"


Este portar si de curand s-a transferat de la Fiorentina la FC Dinamo Bucuresti. In echipa nationala a Romaniei a debutat in 1998, impotriva echipei statului Liechtenstein. Bogdan Lobont implineste astazi 29 de ani.

Si-a inceput cariera de fotbalist la FC Corvinul Hunedoara, unde a ramas pana in 1997, cand a semnat pentru Rapid. In 2000 a ajuns la Ajax, iar in 2002 a fost imprumutat pentru un an de Dinamo. Cand s-a intors la Ajax a devenit primul portar pentru echipa pana 2005, pierzand apoi locul de titular si jucand mai rar. A fost transferat la Fiorentina in ianuarie anul trecut.

"Anul 2006 a fost un an bun pentru mine. A avut de toate, si bune, si rele. Pot sa spun ca sunt multumit, nu am de ce sa ma plang. Se putea si mai bine, dar sunt multumit. Pentru anul 2007 imi doresc sa fiu sanatos, pentru a-mi putea duce la indeplinire proiectele. Imi doresc multe lucruri, dar pana a ajunge sa-mi concretizez planurile mai am ceva. Nu pot sa spun ca este cale lunga, dar nu se stie ce aduce ceasul.

Fiecare meci la echipa nationala, meciurile din Champions Ligue, campionatul castigat cu Ajax Amsterdam, transferul la Fiorentina, absolut tot ceea ce am izbutit pana acum consider o realizare. Pot sa spun ca, din punct de vedere profesional, am facut tot ceea ce mi-a stat in putinta. Mi-am dorit dintotdeauna sa joc fotbal. La toate echipele pentru care am jucat am dat maximum care se putea da pentru a ma ridica la nivelul asteptarilor. Si pe plan personal sunt multumit de ceea ce am realizat. De cand s-a nascut fiul meu, viata mea s-a schimbat total si in bine,

De cand am inceput sa joc fotbal, am avut perioade favorabile si nefavorabile. Nu m-am simtit niciodata atat de descurajat din cauza vreunui esec, incat sa fiu tentat sa renunt la fotbal. Sunt de principiu ca fotbalul are si bune, si rele. Trebuie sa privesti intotdeauna partea plina a paharului. Depinde de caracterul fiecaruia cat de mult te afecteaza faptul ca nu joci meci de meci. Pe mine nu m-a afectat absolut deloc.

Cel mai mare regret al meu este minutul ’93, la Milano, in 2003. Puteam sa fim cu totii putin mai atenti si sa nu luam acel gol. Astfel puteam sa ne calificam in semifinale. Tatal meu a fost cel care m-a indreptat catre fotbal, fiind si el tot fotbalist. M-a indrumat de mic spre fotbal si ii multumesc din suflet pentru asta. El a fost si va ramane pentru mine un model. Are si el un mare merit in ceea ce sunt astazi. Daca as avea sansa sa o iau de la inceput, tot spre fotbal m-as indrepta, pentru ca nu ma vad facand altceva. Echipa mea de suflet este Corvinul Hunedoara, pentru ca acolo am inceput sa joc fotbal. Acolo am debutat.

Fotbalul reprezinta pentru mine aproape tot. Fotbal stiu sa fac cel mai bine si il practic cu placere."
Dorinta
"Dintotdeauna, atat in adolescenta, cat si in prezent, am avut si am acelasi vis: sa devin cel mai bun portar din lume. Este primul si unicul meu vis"
  • Bogdan Lobont, fotbalist
  • ×
    Subiecte în articol: calendar fotbal