x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Bogdan Mureşan

Astăzi e ziua ta: Bogdan Mureşan

de Ramona Vintila    |    23 Aug 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Bogdan Mureşan
Sursa foto: Lucian Alecu/Jurnalul Naţional

A devenit cunoscut împreună cu trupa Ca$a Loco, care a spart piaţa în anii '90 cu piese de genul "Făt Frumos", "Sorel" sau "Vând Fân". Bogdan Mureşan s-a retras din nebunia Capitalei. Îşi trăieşte viaţa alături de familie, la Bistriţa, oraşul din care a plecat în căutarea gloriei. Bogdan Mureşan este acum alt om. Mult mai liniştit, mult mai cerebral şi mult mai iubitor faţă de cei pe care îi are alături. A slăbit atât de mult încât nimeni nu-l mai recunoaşte acum. Mâine îşi sărbătoreşte ziua de naştere.

"Cel mai mult îmi ocupă timpul munca la studio. Programul meu începe cu mersul la grădiniţă dimineaţa. Îmi las copilul acolo şi merg la studio. Toate astea în doar 15 minute. M-am mutat în Bistriţa de ceva vreme şi se pare că am făcut o mişcare inteligentă. Nu îmi mai ocup timpul cu statul în trafic, certatul cu vecinii pe locul de parcare sau alte chestii pe care le făceam în Bucureşti. Acum am mai mult timp pentru familie şi muncă. De două ori mai mult.
Pentru mine, o zi perfectă e ziua în care nu-i nici prea cald, nici prea frig, când mă simt bine, plin de viaţă, când sunt sigur că familia mea e bine şi când am şi inspiraţie la studio. Ziua perfectă pentru mine nu mai e ziua în care văd problemele României rezolvate, când politicienii sunt aşa cum ar trebui să fie etc. Îmi pasă şi puneam mare preţ pe ideile astea, dar m-am trezit că nimeni nu vrea să facă nimic şi atunci m-am reorientat spre lucrurile care contează cel mai mult pentru mine: familia şi muzica mea.
Când mă uit înapoi văd o istorie şi o muncă de 11 ani. Văd un băiat plin de ambiţie. Văd vechiul meu calculator pe care am făcut primele melodii. Pot să zic doar că în viitor o să fie tot aşa, dar totul înmulţit cu 3. Am planuri mari.

Ministrul Culturii ar trebui să aibă grijă de talentele României, mai ales că acum suntem în vizorul Europei. Artiştii români trebuie protejaţi, trebuie ajutaţi. Artiştii români ar trebui să fie priviţi ca nişte artişt, nu ca măscărici, care te fac să râzi sau ca lăutari. Dacă ne îndreptăm atenţia spre numele mari din muzica românească, lumea îi priveşte doar ca nişte cântăreţi. Asta din cauza faptului că acum orice fată care arată bine îşi spune artistă. Lumea e bulversată.
Am cântat şi în mari concerte, dar am cântat şi în cadru mai restrâns. Am cântat pe soare, ploaie, vânt, grindină, furtună, noapte, zi. Am cântat pe scene mari, pe scene mici, pe scene improvizate sau chiar şi pe mese. Cel mai mult îmi place pe scenă atunci când publicul e cu tine şi simte concertul, nu doar îl aude. Am slăbit câteva kilograme. Mă simt bine, uşor, viu. Grăsimea nu-i bună. Cu toate că sunt gurmand pofticios şi un bun bucătar, încerc să mă controlez. Îmi place mult prea mult cum sunt acum. Chiar m-am uitat la clipul «Vând Fân» şi mie mi se pare că nu m-am schimbat prea mult. Între mine de acum şi cel ce avea 30 kilograme în plus nu sunt doar acele kilograme diferenţă ci şi vreo cinci ani. Şi chiar aşa mă simt."

×
Subiecte în articol: calendar