x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Bogdan Pascu!

Astăzi e ziua ta... Bogdan Pascu!

de Ramona Vintila    |    03 Iul 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Bogdan Pascu!
Sursa foto: Desen de Romeo Răileanu/

"Onoarea, cel mai preţios capital..."



A intrat în politică având convingerea că va putea schimba ceva în percepţia românilor cu privire la maniera în care trebuie înţeleasă democraţia - pentru că este adeptul democraţiei autentice şi nu al celei de faţadă. Vicepreşedintele PC Bogdan Pascu împlineşte astăzi 42 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani"!

"Ca în fiecare an, în această perioadă, îmi fac bilanţul. Îmi analizez atât succesele, cât şi nereuşitele şi îmi stabilesc obiectivele pentru anul următor. Îmi place ca de ziua mea să fiu înconjurat de familie şi de prieteni fiindcă numai aşa mă simt cu adevărat împlinit. Sunt un tătic superfericit fiindcă anul acesta soţia mea mi-a dăruit-o pe Natalia Maria, un îngeraş care, alături de fiul meu Adrian Mihai, îmi umplu sufletul de bucurie şi dau sens vieţii mele. Nu pot decât să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care o trăiesc alături de ei.

Ambiţios din fire, m-am angrenat de la început în viaţa politică şi m-am luptat să fiu acolo unde se iau deciziile majore cu dorinţa de a schimba în bine viaţa oamenilor. Şi astăzi cred cu tărie că se mai poate face ceva ca să scăpăm de corupţie şi de incompetenţă, să putem trăi civilizat în România şi să nu ne fie ruşine să spunem oriunde că suntem români. Încă mai cred că, având în urma noastră peste două mii de ani de cultură şi civilizaţie, avem resursele necesare să fim ce am mai fost şi mai mult decât atât.

Am învăţat că atunci când «înoţi împotriva curentului» munceşti de o sută de ori mai mult şi totuşi nu m-am învăţat minte - mă încăpăţânez să am principii şi să cred că onoarea este cel mai preţios capital. Pentru bunul mers al lucrurilor în România, aş desfiinţa Parlamentul, care în acest moment este absolut inutil; aş schimba justiţia pe modelul anglo-saxon şi aş investi masiv în educaţie şi cercetare, că de creiere nu duce lipsă ţara asta. Bine va fi doar atunci când corupţia va fi mai slabă decât justiţia şi când modelele de urmat pentru tânăra generaţie vor fi oamenii de ştiinţă, intelectuali autentici şi nu vedetele de carton semianalfabete.

Un mare om mi-a spus acum câţiva ani că cel mai important lucru în viaţă este să te simţi bine în pielea ta. Aşa este! Şi aş mai spune că, atunci când îţi respecţi principiile te respecţi pe tine însuţi.

Astăzi, cel mai dor îmi este de mama mea, Dumnezeu să o odihnească în pace!"

×
Subiecte în articol: calendar