x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Cezara Dafinescu

Astazi e ziua ta... Cezara Dafinescu

de Anca Scarlat    |    04 Aug 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta... Cezara Dafinescu

Personejele intrupate de ea traiesc prin si pentru cei care au aclamat-o. In toamna, Cezara Dafinescu va fi inclusa de Valeriu Lazarov in proiectul sau de la "Antena 1". Astazi, actrita implineste 58 de ani.

"Astept un alt rol alaturi de Florin Piersic"


Jurnalul National: Ce cadou va doriti in mod deosebit anul acesta?
Cezara Dafinescu: Acum imi doresc cel mai mult sanatate. Cand traia sotul meu imi facea cadou cate o masina, parfumuri, bijuterii si multe alte lucruri. Atunci puneam mai mult accent pe partea materiala, dar acum nu ma mai intereseaza. Imi mai doresc sa ma iubeasca publicul cel putin la fel de mult ca pana acum. In curand, celor care ma admira le pregatesc o surpriza. Ii anunt pe aceasta cale pe fanii mei ca ii asteapta ceva extraordinar.

In ce rol ati simtit mai mult apropierea publicului?
In foarte multe. Anul acesta, in "Lacrimi de iubire" ma iubea lumea atat de mult, incat ma opreau oamenii pe strada si ma felicitau. Cand "am murit" au facut o adevarata revolta. Multi au spus ca nu se mai uita la serial. Unii au crezut ca eu am vrut sa renunt. Nu intelegeau de ce a trebuit sa intervina moartea personajului chiar cand lucrurile mergeau mai bine. Le multumesc acestor oameni minunati ca au fost alaturi de mine. Cel putin anul acesta m-au iubit foarte mult.

Exista momente pe care ati vrea sa le retraiti?
Cred ca fiecare varsta are frumusetea sa. Cea mai frumoasa perioada din viata a fost cea general valabila pentru actrite, intre 30 si 40 de ani. Este exact varsta la care poti juca cele mai bune roluri feminine.
Atunci am avut roluri de primadona, la care tin foarte mult. "Act Venetian", Vanda din "Gaitele", "Zbor deasupra unui cuib de cuci" si multe altele. Din punct de vedere sentimental, tot atunci a fost cea mai frumoasa perioada, cand eram inconjurata de familie si totul era foarte frumos.

Aveti un rol preferat, dintre cele interpretate pana acum?
Stii cum se intampla, in cariera asta esti ca o mama. Iti iubesti toti copiii deopotriva, dar ultimul iti este cel mai drag. Sunt roluri pe care nu le-as mai putea juca acum. Foarte drag insa mi-a fost rolul din "Act Venetian". Poate si datorita faptului ca l-am avut ca partener pe Florin Piersic. In ultimii 20 de ani am avut sansa sa ne intalnim foarte des ca parteneri pe scena, in special la Teatrul National.

Ce pregatiti in continuare publicului care va iubeste?
Astept un alt rol alaturi de Florin Piersic. Fireste, este o gluma, dar mi-ar face mare placere sa mai joc alaturi de el. Nu stiu daca se va intampla, dar asta mi-as dori. Acum joc la Teatrul National in "Patimile Sfantului Tommaso D’ Aquino". Lucrez cu o echipa foarte buna si imi face mare placere.
×
Subiecte în articol: calendar