In â84 a absolvit cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica, la clasa profesoarei Sanda Manu. De zece ani este actor la Teatrul Mic din Bucuresti. Il putem vedea in serialul "La urgenta" de pe TVR. Actorul Claudiu Istodor implineste astazi 46 de ani.
"Am inceput anul tot intr-un spital"
Jurnalul National: Cum a fost anul acesta pentru tine?
Claudiu Istodor: A fost pasionant: am inceput anul tot intr-un spital, in calitate de pacient, si uite ca acum il termin in calitate de doctor, "La urgenta". Nu e primul serial in care joc. Am mai jucat intr-un serial politist la TVR 1, difuzat acum patru-cinci ani, am fost personajul negativ din "In familie", iar din toamna mai apar in cateva episoade ale serialului "Martor fara voie", la Antena 1.
Care este rolul tau in "La urgenta"? Ti-a fost usor sa intri in pielea personajului?
Personajul meu e un doctor important chiar din UPU (unitate primire urgente). Se numeste Max Colibaba si e medic primar. Nu mi-a fost foarte greu sa intru in pielea personajului, pentru ca imi plac foarte tare scenariul si echipa si a fost o bucurie pentru mine sa aflu ca am fost ales. Personajul meu nu e nici rau, nici bun, nefiind insa mediocru. Este un om pana la urma. Are pacatele lui, dar are si calitati. Este un personaj complex, deci si complicat.
Ce rol din cariera ta iti este cel mai drag?
Nu pot sa zic ca am un rol cel mai drag. Spre exemplu, mi-a ramas in suflet interpretarea lui Rica Venturiano (din "O scrisoare pierduta"), in regia Sandei Manu, la incheierea facultatii. De asemenea, un rol care imi e drag e cel interpretat in "Don Quijote" de Bulgakov, jucat la Teatrul Mic si regizat de Laurian Oniga. Cu drag imi amintesc si de piesa "Copiii soarelui", regizata de Cristian Hadji Culea, in care am jucat la acelasi Teatru Mic.
Cum ai putea caracteriza destinul tau?
Nu imi cunosc destinul. Dar pot vorbi despre viata mea de pana acum. A fost o insiruire normala de suisuri si coborasuri, de momente mediocre, dar si glorioase. In 2004 am avut intalnirea cu colegii de facultate pentru a sarbatori 20 de ani de la absolvirea IATC. O astfel de intalnire are darul de a te pune fata in fata cu trecutul. Pe mine personal intalnirea aceea m-a facut sa imi stabilesc dorinte si obiective pentru viitor si sa trag speranta ca voi reusi sa explic prin actiunile mele alegerea morala pe care am facut-o cu ocazia acestei vieti.
Ce iti doresti de la noul an de viata?
Multi actori, inainte de a intra in scena, fac un gest anume. Eu am o vorba. Spun de fiecare data, in gand, "Da-mi, Doamne, sa pot sa fac bine!". Asta imi doresc de la noul an de viata: sa fac bine si la anul, si la anul celalalt, si la celalalt...
Citește pe Antena3.ro