x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Corina Vinţan

Astăzi e ziua ta, Corina Vinţan

22 Aug 2011   •   21:00

Corina Vintan, CEO Links Associates, un nume de referinta in domeniul comunicarii autohtone, isi sarbatoreste astazi ziua de nastere. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!'.

"Traiti fara sa va ganditi la trecut si viitor! Viata este azi. Restul este doar o proiectie a mintii noastre'
"Traiesc aceste timpuri la fel ca si oamenii din jurul meu, muncind mult si sperand mult. Partea frumoasa este ca munca mea are o mare doza de provocare, avand sansa de a contribui la proiecte care vor schimba Romania. Ceea ce fac imi asigura un dinamism al cotidianului fara de care nu cred ca as putea trai. Anul acesta a fost altfel decat totii anii pe care i-am trait pana acum si pot spune ca a fost anul de rascruce al vietii mele. A fost anul in care am cunoscut din plin ce inseamna sa lupti cu disperare pentru viata unei persoane iubite si sa inveti sa te resemnezi in fata unui destin scris in alta parte. Cand iubitul meu prieten spunea eu credeam ca e o gluma. Dar nu era... La 45 de ani am iubit si am suferit cat pentru toti anii de pana acum, insa la capatul acestei povesti ma simt recunoscatoare.

Marile incercari ne traseaza harta vietii si raporturile cu timpul. Timpul meu curge altfel dupa ce am iubit un om care se intreba . As vrea ca timpul meu sa fie unul de conectare si intelegere a ceea ce este

important: Sa nu lasi anii sa treaca peste tine fara urme. Niciodata nu am avut spaime legate de trecerea anilor, pentru ca intotdeauna i-am legat de ce am reusit sa construiesc si de bucuriile pe care le-am avut. Trecerea anilor poate fi o bucurie cu singura conditie: sa fi realizat ceva prin fortele proprii, renuntand sa mai traiesti doar pe orizontala, ghidati doar de valori materiale si refuzandu-ti accesul la propria constiinta.

Daca ar fi sa gasesc un cuvant care sa ma caracterizeze, acela ar fi regenerare. Ma simt de multe ori ca pasarea Phoenix care reuseste sa se adune din cenusa si sa se reinventeze. Nici nu am incotro! Am ales o viata care sa aibe un anume inteles, un scop si sa lase ceva in urma. Un filosof german spunea: . Poate si de aceea, mai toata viata mea am fugit de confort si de dependente. Materialismul excesiv, balanta fragila dintre cosmetizare si falsificare, statutul iluzoriu pe care ti-l

construiesti si de care incepi sa depinzi nu sunt pentru mine. Sunt constienta ca singura constanta din viata noastra este schimbarea. Sunt omul cel mai deschis la schimbare. Totul pentru mine curge.
Invat continuu ca viata ne este data ca sa iubim, ca talentul fara smerenie nu inseamna nimic, ca Divinitatea sau Universul are pentru noi un plan mai mare decat avem noi. Faptul ca am lucrat alaturi de oameni minunati, ca am reusit sa-mi construiesc propria companie si o echipa formata din tineri educati, patrioti, care au ales sa se intoarca in Romania pentru a aduce o contributie la schimbare, cred ca este cea mai mare implinire a omului de PR din mine. Lobby-ul si comunicarea strategica sunt noile mele activitati si, ca si in cazul PR-ului, incerc de cativa ani incoace sa fiu mereu in linia intai. Activitatea de pana acum mi-a creat enorm de multe oportunitati, dar cea mai plina de continut si de valoare a fost cea guvernamentala. Nu e putin lucru sa traiesti momente care au schimbat complet destinul Romaniei. Nu am mari regrete, am doar cateva mici dezamagiri, care tin in special de felul cum au evoluat domeniile legate de cel al comunicarii, in special mass media. Cel mai mare regret al profesionistului din mine ar fi daca as ajunge sa fac aceasta meserie doar pentru castiguri materiale, insa daca nu am facut asta pana acum, putin probabil sa o iau pe aceasta cale.

Dupa ce am vazut aproape toate tarile lumii si am gustat din plin din modul de viata britanic si american, pot spune ca Romania este tara care a raspuns cel mai bine nevoilor mele. Romania este intr-o continua cautare si reinventare. Partea proasta este ca nimic nu este predictibil, partea buna este ca portia de viata intensa iti este servita din plin. Nu vreau sa cad in patima discursului critic. Cu totii avem nevoie de speranta si de un mesaj pozitiv. Imi place Romania pentru ca simt ca pot realiza lucruri care conteaza. Ce as schimba? Romania are nevoie de un nou tip de lideri, oameni cu o noua constiinta. Lideri politici, profesionisti, oameni care aleg o existenta dincolo de binele propriu. Cred ca daca reusim sa creem acest nou tip de roman, totul se poate reinventa.

Daca ar fi sa-mi doresc ceva de la noul an din viata mea, ar fi desigur sanatate. Atata sanatate cat sa pot munci si sa pot aduce o contributie. Imi mai doresc sa pot urma indemnul christic , traiti fara sa va ganditi la trecut si viitor. Viata este azi. Restul este doar o proiectie a mintii noastre.'

×