x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." Crina Matei

"Astăzi e ziua ta..." Crina Matei

de Ramona Vintila    |    17 Dec 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." Crina Matei

A evoluat cu paşi mărunţi, dar siguri. A debutat profesionist in anul II de facultate cu rolul Polly din "Opera de trei parale", de Bertold Brecht, la Teatrul Odeon, pentru ca mai apoi să primească oferte din alte teatre, din televiziune şi film. Crina Matei a implinit ieri 36 de ani.


A evoluat cu paşi mărunţi, dar siguri. A debutat profesionist in anul II de facultate cu rolul Polly din "Opera de trei parale", de Bertold Brecht, la Teatrul Odeon, pentru ca mai apoi să primească oferte din alte teatre, din televiziune şi film. Crina Matei a implinit ieri 36 de ani.


"Sunt un duşman declarat al fumurilor"

"Perioada copilăriei mi-a marcat existenţa. Am avut o copilărie frumoasă, fără griji, cu doi părinţi care mă adorau. De atunci mocnea in mine dorinţa de a ajunge pe scenă. Căntam, spuneam poezii, eram sufletul petrecerilor părinţilor mei, care nu-şi imaginau că dorinţa mea de copil mă va urmări pănă la vărsta alegerii mature a unui drum in viaţă", mărturisea actriţa. "Luna decembrie este de căţiva ani şi cea mai aglomerată din an. Spectacole la teatru, evenimente, deplasări cu proiectele muzicale şi filmări şi, mai nou, o emisiune de divertisment la Kanal D. O emisiune pentru iubitorii de muzică lăutărească. Cred că talentul nu se imparte. Nu te găndeşti; aici pun 10%, aici 30% şi dincolo păcălesc eu cumva. Nu-mi place să fac mereu acelaşi lucru. Imi plac lucrurile noi şi mă apuc de ele cu bucuria unui copil. In căteva cuvinte aş putea spune despre mine că sunt nepermis de sinceră.

Cea mai plăcută dovadă de dragoste a publicului este că mă suportă de zece ani. Am terminat Academia de Teatru şi Film in 1997, anul acesta am avut intălnirea de 10 ani. Deviza mea este să nu te pui niciodată cu omul prost, că lumea s-ar putea să nu vadă diferenţa!

Au inceput să se facă in Romănia seriale cu actori profesionişti puşi foarte bine in valoare. Publicul larg care nu merge, poate, la teatru are posibilitatea să-i vadă la tv pe Rebengiuc, Mălăele, pe Zamfirescu, Gheorghe Visu, Florina Cercel, Marin Moraru, Dinică... Imi plac actorii noştri şi imi place să lucrez cu ei. Am ce invăţa de la ei. Improvizaţia nu trebuie să-l surprindă neplăcut pe partener sau echipa cu care lucrezi. Pe scenă sau in platou nu eşti singur. Indiferent ce faci, trebuie să te găndeşti şi la cei din jur. Sunt un om foarte vesel. Sunt un duşman declarat al acrelilor şi fumurilor. Nu le văd rostul. Sunt un om norocos. Am muncit şi muncesc in continuare foarte mult, dar viaţa mi-a oferit surprize plăcute peste aşteptări.

Mă felicit pentru că am fost incăpăţănată şi nu am renunţat in momente cănd toţi cei din jurul meu mă descurajau. Mă mustru că de căteva ori in viaţă m-am coborăt la mintea unor persoane care nu meritau nici un fel de atenţie. Sunt o femeie mulţumită de ceea ce face. Mai am multe de făcut. Dumnezeu ştie ce-mi rezervă anii ce vin.

Ziua de naştere mi-am petrecut-o muncind. Am filmat emisiunea pentru Kanal D «Petrecere cu lăutari». De la anul ce urmează in viaţa mea imi doresc să fiu sănătoasă. Eu şi ai mei."

×
Subiecte în articol: calendar