x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Crina Matei

Astăzi e ziua ta: Crina Matei

de Ramona Vintila    |    15 Dec 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Crina Matei

Face teatru, televiziune si muzica. Isi imparte pasiunea intre acestea, insa teatrul ramane principala si prima sa optiune. Crina Matei implineste astazi 40 de ani. Jurnalul National ii ureaza 'La multi ani!'.

'Este cea mai incarcata perioada din an. Sunt foarte multe evenimente, filmari, dar si repetitii pentru un spectacol conceput pe un text actual, o comedie amara, a carui premiera va fi in ianuarie si pe care cred ca il vom juca la Teatrul Mic din Bucuresti.

As vrea ca oamenii sa stie ca teatrul ramane principala si prima mea optiune. Mai putin vizibil pentru marele public si destul de mult incercat in perioada aceasta, spectacolul de teatru a redevenit ceea ce era inainte de ’89, un refugiu.

Actorul in Romania se bucura de acelasi tratament pe care il are orice om in Romania. Este necesar societatii, cel putin asta inteleg din reactiile oamenilor de pe strada, dar devine victima colaterala in tratamente de «razbunare» aplicate celor care nu-s cuminti si care trebuie dezarmati de toate argumentele.

Locului unde m-am nascut si oamenilor de aici le datorez totul. Nu stiu ce as fi fost in alta parte, dar indife­rent de factorii de stres, de risc, de batjocura unor sisteme, viata unui actor este extrem de bogata si de frumoasa. Oricat ar incerca unii sau altii sa minimalizeze, sa fri­volizeze importanta artei, ea ramane determinanta in ca­litatea si perpetuarea unei natii.

Cel mai important lucru este ca visul copilariei, acela de a fi pe scena, a fost indeplinit. Pentru asta ii multumesc Domnului in fiecare zi. De regrete n-am vreme. Traiesc intens fiecare clipa.

Un prieten spunea ca ramanem copii indiferent de aritmetica temporala. Ii dau dreptate, pentru ca nu am povara unor ani pe care i-am trait cu bucuria omului care face ceea ce isi doreste, indiferent de cate obstacole se loveste. Am ramas la energia pe care o aveam la 20 de ani. Si, la urma urmei, avem cati ani vrem noi, nu cati ii numara calendarul. Suntem aici pentru a fi fericiti, nu pentru a ne constrange in prejudecatile si barierele inventate intr-o perioada intunecata a istoriei umanitatii.'

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...