x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Cristina Hudiţă

Astăzi e ziua ta: Cristina Hudiţă

10 Aug 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Cristina Hudiţă
Sursa foto: /Agerpres

Dr Cristina Hudiţă, medic primar psihiatru, manager la Spitalul Sf. Stelian, doctor în ştiinţe medicale, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. La mulţi ani!

"Deşi este perioada de concedii, sunt la spital, pentru că am nişte probleme ce mai trebuie să le rezolv. Sunt medic primar psihiatru, sunt manager la Spitalul Sf. Stelian, spital cu profil de psihiatrie ce acordă asistenţă medicală pacienţilor toxicodependenţi. Sunt de mai mulţi ani doctor în ştiinţe medicale şi mă ocup aproape în exclusivitate de pacienţii cu tulburări de adicţie. Am dorit de mică să urmez Facultatea de Medicină, deşi în familia mea nu a existat decât un medic, care însă m-a impresionat, copil fiind, prin siguranţă şi dezinvoltură. Am învăţat foarte mult ca să intru la facultate, pentru că în acea perioadă se intra foarte greu, concurenţa fiind foarte mare la Medicină. După terminarea facultăţii am făcut un stagiu în provincie, în judeţul Ialomiţa. M-am simţit foarte bine, pentru că, deşi tânără, mă simţeam mare medic, eram plină de entuziasm, iar cei care mă cunosc spun că nu l-am pierdut. În privinţa psihiatriei nu au existat o pornire şi o atracţie specială, a fost o conjunctură creată care m-a determinat să intru în această specialitate.

A început să-mi placă după ce am început să profesez. De când mă ocup de toxicodependenţă pot spune că mă simt împlinită profesional. De-a lungul carierei, pe lângă faptul că trebuie să te perfecţionezi tot timpul, să fii la curent cu ce este nou, după părerea mea, important este să nu-ţi pierzi entuziasmul, să vrei întotdeauna altceva, să fugi pe cât posibil de rutina zilnică, să-ţi ocupi timpul liber cu ceea ce îţi place. Marile realizări ale mele sunt soţul şi fiica mea, de care sunt foarte mândră. Sub aspect profesional, sunt mulţumită că am reuşit să înfiinţez un spital pentru tratarea pacienţilor cu tulburări de adicţie şi a comorbidităţilor psihiatrice de care aceştia suferă, singurul până în acest moment. Eu îmi iubesc pacienţii, fac această specialitate cu multă plăcere, şi pacienţii mei simt acest lucru. De aceea, îmi încep o zi bine atunci când vine cineva cu care mi-am bătut capul şi îmi spune că se simte mai bine şi nu se mai droghează.

De ziua mea îmi doresc să mă simt şi în viitor cum mă simt acum, să am în continuare prieteni, să pot să muncesc, să mă plimb, să plec în concediu la mare."

×
Subiecte în articol: calendar