x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Dan Mihăescu

Astăzi e ziua ta: Dan Mihăescu

07 Iun 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Dan Mihăescu
"Fericirea are picioare lungi!"
Este un bun colecţionar... de ani! A strâns cu pricepere 77!  Mai crede că viaţa reprezintă o artă în care eşti mereu începător, după cum ne asigura Chevalier de Boufflers în panseurile sale. A trecut prin multe epoci colorate, dar umorul îl ajută să o traverseze şi pe cea actuală, de-a dreptul kaki. "Fac parte dintr-o generaţie norocoasă. Am prins dictatura carlistă, legionară, comunistă şi acum victoria românilor asupra întregului popor. A început să regrete lumea viitorul de ieri, zicând că ce bine era atunci când era rău". Ce a făcut cu toată zestrea sa de timp? "Am făcut lumea să râdă, de teamă să nu plângă! Şi am fost optimist. După alegerea lui Ceauşescu, mi-am zis că în şase luni cade. A stat 25 de ani. Am zis că nici d-nul Iliescu nu rezistă mai mult de şase luni. A rezistat două mandate spre trei. D-lui Băsescu i-am prezis tot şase luni şi, iată, intră în anul şapte! Suntem singura ţară din lume la care alegerea preşedintelui este decisă de emigranţi şi majoritatea parlamentară este alcătuită de migratori".

În general trăieşte bucurându-se. Stă pe Magheru, un fel de Champs Elysees al Bucureştiului. "Se claxonează ambiţios, ca nicăieri în Europa, noaptea avem raliuri palpitante, maşini şi motociclete, cetele de cerşetori te scuipă tandru, dacă nu le dai nimic, în curtea interioară a blocului se îmbată şi chiuie boschetarii, dar iarna pleacă. Sparg uşa şi se oploşesc în subsolul conductelor de apă şi gaz. Aştept să sărim în aer, fără să creăm panică. Tot în curte fac sex seara, pe după maşini, perechi de tineri studioşi şi drogaţi. Sub ferestrele din stradă activează pâlcuri de prostituate voioase, la care vin oaspeţi cu taxiuri de noapte şi ne pun manele mobilizatoare ca: «Într-o casă de paiantă, am iubit o bagaboantă!». Spre ziuă apar şi şalăii fetelor, care le bat cu picioarele-n cap, să deconteze încasările nocturne.

Poliţia poliţie nu vine decât pentru dividende şi cea comunitară este ocupată la promenadă pe Magheru cu Suzuki 4X4, de parcă bulevardul nostru e pe Ceahlău. Piaţa Amzei e în renovare din mileniul trecut. Şi la toate aceste bucurii primarul adaugă una nouă. Măreşte taxele, că stăm în zonă de lux. Însă eu sunt fericit..." Fericirea are picioare scurte sau...?

"Fericirea are picioare lungi, e mai mică cu 24 de ani decât mine, o cheamă Simona, e nevasta mea, de acum 20 de ani şi pentru următorii 30!" De ce mai râde un umorist notoriu, ca Dan Mihăescu, şi ce îşi doreşte? "Râd (cu lacrimi) la emisiunile de ştiri tv şi îmi doresc anticipate! Punct!" Punct pun şi eu, dar nu înainte de a-i ura "La mulţi ani voioşi!", dar într-un sens opus celor mărturisite de sărbătorit!

×
Subiecte în articol: calendar