x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Dana Mladin

Astăzi e ziua ta: Dana Mladin

de Ramona Vintila    |    29 Mar 2011   •   19:10
Astăzi e ziua ta: Dana Mladin

158769-mladin-133.jpgAnul acesta împlineşte 20 de ani de muncă în televiziune. Este unul dintre cei mai cunoscuţi producători tv din industria media românească. Şi-a pus constant semnătura pe producţii de mare anvergură, cu mare priză la public. Printre acestea se numără emisiunile speciale ale Antenei 1 din noaptea de Revelion 2011, „Plasa de stele”, „Iubirea face farse” etc... Dana Mladin îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. La mulţi ani!

„De ce ar citi cineva despre Dana Mladin? Nu sunt decât «omul din umbră». Ca mulţi oameni din umbră care creează, construiesc, coordonează. E adevărat, am fost vizibilă, într-o perioadă în care televiziunea se făcea de plăcere, nu ca business. Poate de aceea dau dreptate celor care îmi spun că, vrând-nevrând, am intrat în conştientul colectiv. Fie datorită emisiunilor pentru copii, fie datorită Şcolii Vedetelor.

Încă sunt întrebată de ce nu mai apar la televizor. Eu am trăit perioada... romantică a meseriei de prezentator tv; acum, în mare parte din cazuri, apărutul «pe sticlă» este o beţie. Te ia repede de cap. Şi eşti vocal, eşti omniprezent, eşti strident, ca mai apoi să cazi într-un şanţ din care nimeni nu mai vrea să te ridice. Mă uit în schimb la vedetele lansate acum ani de zile, care practic au crescut o dată cu posturile româneşti, fără a sări vreo etapă şi mă simt, alături de ele, ca într-o colonie de dinozauri... Acum, la televizor, se poartă gazelele. Şi maimuţele! Pot trăi cu asta, pentru că, în rol de «dresor», mă simt confortabil. Până la urmă, noi, cei ce facem divertisment tv, avem onestitatea să recu­noaştem că oferim poporului CIRC. (Dacă ar exista şi PÅINE, atunci chiar am fi un popor fericit.)

Absenţa de pe ecran mai are un mare avantaj: îţi conferă libertate! Libertatea de a ieşi pe stradă nemachiat sau îmbrăcat fără a ţine cont de standarde impuse, libertatea de a mânca... o shaorma, libertatea de a te pierde în mulţime şi nu a te pierde în ochii mulţimii, libertatea de a conduce o maşină fără a te uita mereu în oglinda retrovizoare, să vezi dacă nu cumva eşti urmărit, dar, mai ales, libertatea de a-ţi arăta slăbi­ciunile. Este un lux pe care vedetele actuale nu şi-l mai pot permite, într-o lume în care paparazzi îţi vânează până şi respiraţia!

Am realizat că viaţa mea de până acum, cea de dincolo de ecran, s-a ba­lansat între «surprize» şi «farse». Surprize, Surprize sau Plase (de stele), pe toate le-am trăit: am sărit pe trambuline până la cer, dar am şi căzut în capcane. Important este că nu m-am ales cu oase rupte... Şi că mi-am păstrat echilibrul.

Într-o perioadă de cutremure şi războaie, sunt ca baba care se piaptănă, în timp ce ţara arde: îmi doresc să fug în lume!!! Să am timpul, banii şi curajul să colind lumea. Pe plan profesional, vreau să găsesc oameni pasionaţi de televi­ziune, acum, că încep să fiu şi «dna profesoară» la Intact Media Academy. Şi visez în continuare să pătrund în culisele marilor producţii de divertisment din Occident. Cred că asta este singura noastră şansă să mai învăţăm ceva, de când Valeriu Lazarov ne-a ridicat ştacheta, după care a plecat un pic să vadă la ce se uită îngerii...”

×
Subiecte în articol: astăzi e ziua ta...