x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Daniel Constantin

Astăzi e ziua ta: Daniel Constantin

25 Iun 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Daniel Constantin

Este o persoană care a avut o carieră profesională frumoasă şi care doreşte acum să contribuie la schimbarea clasei politice prin schimbarea mentalităţii şi impunerea profesionalismului în politică! Are satisfacţia că a avut ocazia să-şi dezvolte cariera chiar în domeniul în care are pre­gă­tirea de bază, agricultura, spre deosebire de mulţi tineri absolvenţi care, din cauza situaţiei socio-econo­mice, nu-şi pot face meseria pentru care au făcut o facultate. Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, împlineşte mâine 32 de ani. Îi urăm "La mulţi ani!" şi mult succes în planurile domniei sale!


Îmi doresc să îmbunătăţim mediul politic

"Anul acesta am decis, având în vedere că aniversarea este într-o zi de week-end, să profit de ocazie şi să-mi iau o scurtă vacanţă alături de fami­lie şi câţiva prieteni dragi. Aşadar, în această pe­rioadă cei doi copii şi soţia sunt cei care-mi ocupă tot timpul în­cercând să-mi obstrucţioneze cât mai mult accesul la telefon şi implicit la ştirile politice!

Cariera mea a început încă din anul II de facul­tate, când am decis să mă implic! Am pus umărul la consolidarea Ligii Studenţilor din USAMV, devenind în final preşedintele acestei organizaţii, ceea ce pentru mine a constituit o rampă de lansare! Imediat după ce am terminat facultatea am început cariera profesională în Ministerul Agriculturii alături de cel mai bun grup de oameni cu care am lucrat: consilierii de integrare europeană! Aşa a început totul.... Sigur că aici s-a intersectat activitatea profesională cu lumea politică şi a apărut interesul meu pentru implicarea în politică! În anii petrecuţi în minister şi apoi conducând APIA, cu alte cuvinte lucrând cu foarte mulţi oameni, am învăţat că cel mai important este să nu-ţi pierzi latura umană! Cea mai mare împlinire perso­nală este familia. Am o soţie şi doi copii care, chiar dacă nu sunt de acord cu implicarea mea în politică, mă susţin permanent! Profesional, am avut satisfacţii pentru realizările pe care le-am avut la APIA. De ase­menea, o realizare colectivă a reprezentat-o închiderea capitolului 7 de ne­gocieri cu UE, în iunie 2004, la care am contribuit şi eu! Prima dezamăgire pe care am avut-o a fost aceea că nu am putut să-mi duc la bun sfârşit acti­vitatea începută la APIA... tot din cauza situaţiei politice - acesta a fost momentul care m-a determinant să fac pasul în politică. Din păcate, în România actuală nu poţi face carieră profesională decât dacă eşti implicat în politică! Lucrul acesta trebuie să se schimbe!

La 32 de ani îmi reproşează prietenii faptul că m-am implicat în prea multe proiecte şi de multe ori prea devreme! Eram consilier de integrare europeană la 25 ani, director gene­ral al unei agenţii cu peste 5.000 de angajaţi la nici 31 de ani şi am construit o societate care să se ocupe cu accesarea fondurilor europene! Ce va urma nu pot să ştiu, dar ştiu ce-mi doresc... să îmbunătăţim mediul politic, să introducem decenţa şi responsabilitatea în rândul politicienilor! În condiţiile actuale este foarte greu de prevăzut când va veni acel «mai bine»! Oamenii însă nu trebuie să-şi piardă speranţa... Trebuie să fim ceva mai atenţi când îi alegem pe cei care ne conduc! Nu trebuie să mai alegem conducători care fac glume spumoase sau că au zâmbetul sarcastic! Cred că anul 2012 poate reda cel puţin speranţa în «mai bine»!

Îmi doresc foarte mult în noul an de viaţă să consolidez Partidul Conservator ca alternativă la mediul politic actual. Am încercat şi voi continua să încerc să atrag în politică oameni care au demonstrat că pot face ceva în cariera profesională!"

×
Subiecte în articol: calendar