x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Daniel Constantin

Astăzi e ziua ta: Daniel Constantin

25 Iun 2012   •   12:01
Astăzi e ziua ta: Daniel Constantin

Daniel Constantin, presedintele PC si ministrul Agriculturii, implineste astazi 34 de ani. Ii uram "La multi ani!'

"Anul acesta voi avea o aniversare mult mai ocupata decat in anii precedenti, si in mod evident asta inseamna ca nu voi avea prea mult timp la dispozitie pentru a sarbatori. Incerc sa imbin cat mai bine activitatea de la minister, activitatea politica si timpul pretios, dar din ce in ce mai scurt, alaturi de familie. Cu cat ma voi pricepe mai bine sa imbin toate aceste lucruri, cu atat voi obtine rezultate mai bune.

Am mai spus si raman la aceeasi parere. Cariera mea a inceput in primul an de facultate cand am fost ales sef de an. Acea pozitie m-a responsabilizat foarte mult si, de atunci, seriozitatea si perseverenta au facut ca ceilalti pasi in cariera sa vina de la sine. Cred ca in toate pozitiile pe care le-am ocupat pana acum au avut si cate o parte politica, intr-o masura mai mult sau mai putin vizibila. Fie ca am fost presedinte al ligii studentilor, fie ca am fost consilier in minister, director general in administratia publica sau in mediul privat, in toate a trebuit sa ma raportez cate putin la viata politica. Din acest motiv pot spune ca activitatea in domeniul politic a venit de la sine.

Cand ocupi o functie publica, practic iti raman tot mai putine secrete. Viata ta personala si activitatile profesionale devin transparente si publice. Sigur ca mai sunt o serie de lucruri care tin de politicii, lucruri nespuse pe care imi doresc sa le astern la un momendat pe hartie.

Politica este perceputa in Romania ca mersul pe sarma. Trebuie sa stii sa fii prieten cu toti si totusi cu niciunul in mod special. Eu imi doresc sa schimb asta! Imi doresc ca atunci cand esti intr-o alianta politica sau intr-o prietenie politica, cu un partid care este format pana la urma tot din oameni, sa existe principii bazate pe sinceritate si nu doar situatii bazate pe conjunctura de moment si interes personal. Cred ca in alianta politica USL am reusit sa facem pasi seriosi de la perceptia actuala, la cea pe care eu, unul, mi-o doresc. Legaturile dintre anumiti oameni, care au ajutat la constructia USL, au depasit constrangerile situatiei de conjuctura, si sunt sincere.

Ca om, vad o familie cu doi copii si asta e cea mai importanta realizare. Din punct de vedere profesional, sunt foarte multe lucruri cu care ma mandresc si pasi rapizi pe care i-am facut in cariera, pasi pe care nici nu-i gandeam la un moment dat. Dar toate acestea nu s-ar fi realizat fara multa munca, facuta cu elanul si determinarea de a arata ca se poate si acolo unde cei multi spun ca nu mai pot aparea rezultate. M-am confruntat cu multe provocari si trebuie sa recunosc ca intotdeauna mi-a placut sa obtin rezultate in functii care nu erau pentru "varsta mea'. Sunt cel mai tanar presedinte de partid si acum cel mai tanar ministru. Imi doresc sa am intelepciunea si priceperea necesare acestor functii, si atunci cand voi trage linie sa pot spune ca a meritat tot efortul, pentru ca rezultatele vorbesc si se vad de la sine.

Peste un an, la 35 de ani, ma vad un ministru al agriculturii care are deja un an si jumatate de mandat si care, in cei trei ani pe care ii mai are la dispozitie, isi va pune in aplicare toate proiectele pe care le-a gandit impreuna cu specialistii si principalii actori din domeniu. Sunt deja ministrul pe mandatul caruia s-au infiintat camerele agricole si imi propun sa fiu si cel care reabilizeaza sistemul de irigatii din Romania. Am ambitia sa creez cadrul legal necesar si sa ofer toate avantajele necesare producatorilor, astfel incat sa gasim in supermarketurile din Romania fructe si legume romanesti. Vreau sa ii incurajez pe tineri sa-si faca ferme productive si sa dinamizeze sectorul agricol. Acestea sunt doar o parte din lucrurile pe care vreau sa le realizez si care vor duce agricultura din Romania la un alt nivel.

Va marturisesc ca nu ma gandesc deocamdata decat la ce am de facut la ministerul Agriculturii, dar accept provocarea intrebarii. Daca as fi presedintele tarii, cu siguranta as fi prietenul romanilor, si nu dusmanul lor. Dar sunt foarte multe lucruri de reparat in activitatea care s-a desfasurat pana acum, de la Cotroceni. S-au facut prea multe greseli ca paginile Jurnalului National sa ne ajunga sa vorbim despre fiecare in parte.
Tuturor vreau sa le multumesc ca prin efortul depus au ajutat la schimbarea puterii in Romania. Cu ajutorul fiecaruia dintre dumneavoastra, noi astazi, suntem in pozitia de a guverna si o facem in fiecare zi cu toata priceprea de care dam dovada. Vrem sa va redam drepturile confiscate si sa construim politici ambitioase care sa aiba in centrul lor dezvoltarea profesionala a tinerilor.

Eu imi doresc sa arat ca e nevoie de tineri in politica. Functia pe care o am e o provocare pentru ca sunt, cu voia sau fara voia mea, unul dintre exponentii generatiei tinere in politica romaneasca. Cred ca impreuna cu ceilalti colegi tineri pe care ii am, avem datoria fata de generatia noastra, sa aratam ca tinerii merita sa fie incurajati in viata publica, pentru ca prin seriozitate si ambitie, obtin rezultatele de are Romania are nevoie astazi.

Cred ca tineretea are un mare atuu – acela al determinarii de a muncii si zi lumina daca este nevoie. De asemenea cred ca lucrurile merg cu atat mai bine atunci cand langa o echipa de tineri exista si persoane cu experienta. Astfel, putem fi siguri ca schimbarea produce progres.'

×