x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Dimitrie Sturdza

"Astăzi e ziua ta..." - Dimitrie Sturdza

de Ramona Vintila    |    12 Oct 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Dimitrie Sturdza

Educat de părinţi, George şi Margareta Sturdza, in credinţa şi limba strămoşilor săi, a manifestat o lealitate exemplară pentru patria sa pe care a onorat-o prin succese profesionale şi sportive. Principele Dimitrie Sturdza a implinit ieri 69 de ani.

"Regretul meu... nu mai am 24 de ani"

Â

Educat de părinţi, George şi Margareta Sturdza, in credinţa şi limba strămoşilor săi, a manifestat o lealitate exemplară pentru patria sa pe care a onorat-o prin succese profesionale şi sportive. Principele Dimitrie Sturdza a implinit ieri 69 de ani.

"Imi este foarte greu să vorbesc despre mine, astfel că ii las pe alţii să o facă in locul meu. Pot spune că sunt un om activ, cu mare dragoste de familie şi faţă de prietenii care sunt in jurul meu. Nu pot să mă laud cu ce-am făcut pentru Romănia. Consider că am făcut multe, dar am făcut-o din bunăvoinţă şi cred că este datoria mea. Am investit in case de bătrăni, burse pentru studenţi şi in cei care au nevoie de medici din străinătate.

Principiul care imi ghidează existenţa este că trebuie să dau ceva inapoi din ce mi-a fost dat mie. Dumnezeu mi-a dat foarte mult şi trebuie să dau şi eu ceva inapoi.

In afară de familie, societatea pe care o conduc, care are in jur de zece mii de colaboratori şi care merge extraordinar de bine, este cea mai mare realizare a mea. Regretul meu este că nu mai am 24 de ani.

Despre deciziile importante din viaţa mea... Prima a fost atunci cănd m-am căsătorit. Apoi, cănd mi-am construit societatea personală, aveam un job foarte bine plătit la care a trebuit să renunţ. A treia decizie importantă şi dificilă pe care a trebuit să o iau a fost cănd am renunţat la circuitul internaţional de tenis. Am fost jucător profesionist de tenis, dar am renunţat la 29 de ani. Am continuat să joc tenis, dar nu la acel nivel.

Nu mă felicit şi nu mă blamez pentru absolut nimic. Sunt un om ca toţi ceilalţi. Nu aş schimba nimic in viaţa mea, dacă aş avea această şansă. Poate aş fi mai atent la alimentaţie. Am suferit o operaţie la inimă din cauza colesterolului.

Cred că scurgerea timpului atrage după sine o creştere a responsabilităţilor. Cănd eşti student ai responsabilităţi de studiu. Apoi, cănd incepi să lucrezi, responsabilitatea creşte considerabil. Şi in cazul meu a fost la fel. Am avut o mare responsabilitate faţă de toţi oamenii care lucrează pentru mine.

Visul meu cănd eram adolescent era să fiu fericit in familie, dar cel mai mare vis pe care il aveam era să mă pot intoarce in Romănia. Nu credeam absolut deloc că americanii ii vor ataca pe ruşi şi vor combate comunismul in acest fel. Aşa am putut să revin in Romănia.

Cel mai mult imi doresc sănătate. Profesional, imi doresc ca firmele din Romănia pe care le-am ajutat şi unde sunt acţionar să reuşească, ca studenţii care au un sprijin de la mine să reuşească şi ei. Băiatul şi fata mea să reuşească şi ei in afaceri şi anul ce urmează in viaţa mea să fie cel puţin cum a fost anul acesta."

Â

Năzuinţă

"Sper ca actualul climat politic din Romănia să se amelioreze şi ca cei de la putere să-şi dea seama că nu sunt aleşi pentru ei, ci pentru popor. Imi doresc să se termine certurile astea absolut inutile care ne dăunează foarte mult"

Dimitrie Sturdza om de afaceri

×
Subiecte în articol: calendar