x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta...": Doina Melinte

"Astăzi e ziua ta...": Doina Melinte

de Ramona Vintila    |    27 Dec 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta...": Doina Melinte

Deşi a obţinut in cariera sa sportivă tot ce se putea obţine, mărturiseşte că cea mai strălucitoare medalie a vieţii sale este Diana, fetiţa sa. Doina Melinte sărbătoreşte astăzi 51 de ani.

Deşi a obţinut in cariera sa sportivă tot ce se putea obţine, mărturiseşte că cea mai strălucitoare medalie a vieţii sale este Diana, fetiţa sa. Doina Melinte sărbătoreşte astăzi 51 de ani.

"Tocmai am terminat festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai judeţului Bacău. Am sărbătorit acest eveniment impreună cu antrenorii, conducătorii şi oficialităţile judeţului. Am avut un an destul de greu. Timpul este comprimat, iar ziua nu-ţi mai dă posibilitatea realmente să faci fizic tot ceea ce vrei să faci.

Acum realizez ceea ce imi spuneau alţii. Realizez că am fost un talent, dar la acest talent şi-a adus aportul perseverenţa, ambiţia, munca şi consecvenţa. Atunci cănd am ajuns sus mi-am dorit foarte mult să mă menţin acolo unde am ajuns cu greu. Am urcat in performanţă foarte repede. Treptele mele au fost mai puţine. Toţi mi-au spus că intr-adevăr am fost un talent. Aşa o fi fost, dacă am rezistat. Mi-am creat un nume prin multă muncă. Viaţa de sportiv iţi impune un regim, anumite restricţii. Dacă nu eşti conştient că trebuie să respecţi aceste lucruri, nu ai cum să ajungi la performanţă. Sunt o persoană sinceră, corectă, modestă, am incredere in oameni şi primesc palme pentru asta. Imi doresc să realizez foarte multe şi cred că am realizat ceva pănă la această vărstă.

Pot spune că generaţia mea a fost mai puternică. Sportivii din ziua de astăzi privesc totul la modul «ce-mi dai ca să dau?». Intăi trebuie să te găndeşti ce dai tu ca să primeşti. Mă felicit pentru că am muncit pentru tot ceea ce am realizat. Mă mustru că am mai puţină grijă de sufletul meu şi mai multă de al altora.

Aş putea spune că şi faptul că sunt mamă este o realizare profesională. Nu am trăit pe acest pămănt degeaba. Performanţele sunt scrise pe hărtie şi acolo rămăn. In schimb, fetiţa mea, Diana, rămăne in continuare fiica Doinei Melinte. Mărturisesc că, dacă aş fi fost mai liniştită sufleteşte, aş fi realizat mult mai multe.

Nu am fost niciodată tentată să renunţ la cariera mea. Intotdeauna mi-am propus să fac asta, asta şi asta. M-am lăsat de sport pentru că realmente nu am avut puterea fizică de a continua.

Aş face acelaşi sport dacă aş putea să o iau de la capăt, dar aş privi altfel victoria. Nu apucam să mă bucur de o victorie pentru că trebuia să lupt pentru următoarea. Nu am apucat să-mi savurez victoriile...

Fetiţa mea este in clasa a opta, este un an greu pentru ea. Imi doresc să fiu liniştită alături de ea şi să fie şi ea cel puţin la fel de ambiţioasă pe căt am fost eu. Aş vrea să le transmit tuturor celor care au fost alături de mine in marile competiţii să fie alături şi de marii sportivi care astăzi sunt actorii sportului romănesc, să aibă incredere in ei."

Politică...

"Am fost cooptată in politică, dar nu am făcut politică. Politica mea este roşu, galben şi albastru..."

Doina Melinte, director executive al Direcţiei pentru Sport

×
Subiecte în articol: calendar