x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Doina Melinte

Astăzi e ziua ta: Doina Melinte

27 Dec 2010   •   18:49
Astăzi e ziua ta: Doina Melinte
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional
143920-dm-20090908142037009.jpg"Dacă ar fi să rezum în doar două cuvinte misiunea pe care mi-am asumat-o alături de echipa Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, acestea ar fi: performanţă şi competenţă. Lecţia minunată pe care ne-o oferă sportul este chiar drumul către performanţă. Un drum lung, presărat cu efort, dăruire şi talent, un drum care pune la încercare nu numai pu­terea de a depăşi obstacolele apărute în cale, ci şi puterea de a-ţi depăşi propria condiţie. Este calea pe care ar trebui să ne încurajăm copiii să meargă şi pentru a obţine victorii, dar mai ales pentru a-i creşte sănătoşi, în spiritul onestităţii, al competiţiei şi al respectului pentru adversar. Pe de altă parte, competenţa este o valoare care se construieşte în timp. Avem misiunea de a-i ajuta pe tineri să devină liderii de mâine, de a-i încuraja să se exprime şi să-şi descopere adevăratele valenţe. Să începem de astăzi, împreună, construcţia unor generaţii de români care mâine să fie mai buni decât noi", spune preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Doina Melinte. Ieri a împlinit 54 de ani. La mulţi ani!

"Iubesc poporul român"
"Timpul meu este ocupat de activităţile din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, pe care o conduc. Sunt momente grele de restructurări, dar deja suntem pe o linie dreaptă. Sperăm ca în 2011 totul să fie pornit cu dreptul.

Cel mai recent moment de fericire a fost medalia de bronz, cucerită de fetele de la handbal, la Campionatul European. Am trăit momentul alături de ele şi m-am bucurat enorm pentru rezultatele lor. Se putea şi mai bine, dar ăsta a fost culoarul. Mă bucur că pot fi alături de sportul românesc.

M-am născut în România, am rămas în România şi asta înseamnă că iubesc acest popor. Tot timpul, în momentul concursurilor pe care le-am desfăşurat în ani şi ani, în mintea mea era că reprezint România şi trebuie să o reprezint cu cinste şi onoare. Deja aveam format un nume, şi acel nume trebuia să mi-l păstrez şi să urc tot timpul. Nu am regretat niciodată faptul că am ales să rămân în România, am încheiat cariera sportivă pentru că aşa am vrut, puteam să mai fac performanţe, eram în stare, dar mi-am dorit mult să am un copil.

Îmi doresc mai multă linişte, multe rezultate pentru sportul românesc.

Tuturor românilor le doresc multă sănatate, bucurii şi totuşi, chiar dacă criza economică a afectat mult ţara noastră, cred că fără speranţă nu putem trăi."

×
Subiecte în articol: doina melinte