x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." dr Mihai Gheorghe

"Astăzi e ziua ta..." dr Mihai Gheorghe

de Ramona Vintila    |    30 Noi 2007   •   00:00

"Cel mai eficace medicament care a fost şi rămăne in psihiatrie este cuvăntul. Un psihiatru care-şi pierde arta comunicării şi simţul umorului inseamnă că in mod categoric trebuie să treacă in rezervă", spunea prof. univ. dr Mihai Gheorghe. Măine işi sărbătoreşte ziua de naştere. La mulţi ani!


"Cel mai eficace medicament care a fost şi rămăne in psihiatrie este cuvăntul. Un psihiatru care-şi pierde arta comunicării şi simţul umorului inseamnă că in mod categoric trebuie să treacă in rezervă", spunea prof. univ. dr Mihai Gheorghe. Măine işi sărbătoreşte ziua de naştere. La mulţi ani!


"Şi medicul psihiatru este om..."

"Cea mai bună performanţă a mea este faptul că sunt psihiatru, pentru că psihiatria este o specialitate care iţi permite să navighezi pe banchize ale găndirii umane nebănuite. Este un domeniu care implică cunoştinţe fundamentale complexe. Pentru mine, in momentul de faţă, performanţă inseamnă recunoaştere şi acreditare la nivelul unor foruri internaţionale. Este un vis la care se aliniază fiecare medic. Din această perspectivă, mărturisesc că mă simt relaxat şi am convingerea că, atăt căt am putut să fac, am făcut in aşa fel incăt să fiu mulţumit. Intrarea mea in psihiatrie sper că a fost un accident reuşit. Am debutat in medicină, in cardiologie. După ce am renunţat la cardiologie am intrat in psihiatrie şi am abordat şi a doua specialitate, neurologia. Apoi am făcut un stagiu de pregătire in psihofarmacologie clinică.

Cea mai mare satisfacţie a mea este că foarte puţini pacienţi de-ai mei m-au părăsit şi că, dintre miile de pacienţi care au făcut apel la mine, foarte mulţi imi sunt prieteni. Ce satisfacţie poate fi mai mare decăt asta?

Dacă mă uit in spatele meu, nu am regrete. Probabil că, dacă aş lua-o de la inceput, aş proceda la fel. Practic am obţinut tot ce se putea obţine in specialitatea mea. Să nu uităm că sunt psihiatru in Romănia, trăiesc in Romănia şi m-am confruntat cu problemele medicilor din Romănia. Dacă regret ceva este că pănă in acest moment nu am reuşit să fac mai mult, nu am reuşit să-mi conving şi alţi confraţi să se alieze la principiile actuale ale performanţei medicale la nivel naţional şi internaţional. Regret faptul că in toţi aceşti ani nu am avut timpul material necesar pe care să mi-l acord mie personal. Viaţa nu inseamnă numai profesie, nu trebuie să ne confundăm in totalitate cu profesia. Profesiei trebuie să-i rămănem fideli, dar să nu uităm că şi medicul psihiatru este om...

Ziua de naştere o voi petrece in familie, ca in fiecare an, acolo unde eu mă simt cel mai in siguranţă, cel mai confortabil. Familia este unul dintre factorii esenţiali care m-au ajutat să obţin performanţe.

Doresc tuturor psihiatrilor din Romănia să obţină numai succese şi să fie sănătoşi. Pentru anul care urmează am proiecte foarte mari. Proiectele mele sunt orientate pe domeniul cercetării. Şansa şi Dumnezeu m-au ajutat să colaborez cu oamenii deosebiţi, remarcabili şi aş putea să mă găndesc cu o oarecare ingrijorare că nici acum nu o să am suficient timp..."

×
Subiecte în articol: calendar