x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...” – Dragos Bucur

“Astăzi e ziua ta...” – Dragos Bucur

13 Iun 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...” – Dragos Bucur

“Dragostea pentru actorie mi-a rămas...”
“Marfa şi banii”, “Furia”, “Visul lui Liviu”, “Moartea domnului Lăzărescu”, “Hîrtia va fi albastră” şi “Boogie” sînt printre cele mai importante titluri de film din cariera sa. A făcut parte, alături de Cabral, din prima echipă de detectivi în primul serial poliţist românesc modern, “Băieţi buni”. Dragoş Bucur împlineşte astăzi 31 de an



“Dragostea pentru actorie mi-a rămas...”
“Marfa şi banii”, “Furia”, “Visul lui Liviu”, “Moartea domnului Lăzărescu”, “Hîrtia va fi albastră” şi “Boogie” sînt printre cele mai importante titluri de film din cariera sa. A făcut parte, alături de Cabral, din prima echipă de detectivi în primul serial poliţist românesc modern, “Băieţi buni”. Dragoş Bucur împlineşte astăzi 31 de ani.

“Un pahar de Guinness rece, Sofia, Dana, restul familiei şi prietenii, aşa aş vrea să fie 13 iunie... la 13 fac 31!

Mă întreb uneori dacă am trecut de stadiul de «tînără speranţă», aşa cum eram numit la un moment dat... Trecut de 30 de ani nu mai poţi fi numit chiar tînăr, iar dacă încă mai eşti «speranţă» e îngrijorător... Cred că am fost norocos: sînt «de-un leat» cu Porumboiu, Puiu, Muntean, Mungiu... şi mai vin cîţiva din urmă. Păi, dacă nici ei, atunci cine, dacă nu acum, atunci cînd? La 31 de ani nu mai sînt dispus să sacrific prea multe pentru actorie, deşi dragostea pentru ea mi-a mai rămas, la fel şi cheful de muncă, plăcerea de a fi în faţa camerei de filmat, emoţia cînd auzi «motor, acţiune». Dar începi să faci socoteli: din 24 de ore opt ore dormi, alte patru le doarme Sofia la prînz, alte patru e Dana la repetiţii, vreo şase-şapte sînt plecat cu treburi... nu ajung alea 24 de ceasuri oricum le împarţi, aşa că trebuie să începi să alegi. Altfel te trezeşti la 45 de ani cu o domnişoară care zice că e fata ta (deşi tu îţi aminteşti încă scutecele) şi o soţie care îţi prezintă noul ei soţ... dar cu un CV plin cu filme premiate. Ce alegi?

Îmi doresc de ziua mea tot ce îmi doresc şi restul anului: sănătate, fericire, succes, să înceapă Sofia să facă la oliţă, să merg cu Dana la mare, să am mai multe comenzi de casting la firmă, să vînd Meganul şi să îmi iau altă maşină, să îi crească pensia mamei mele, să ne facem casele şi eu, şi sora mea... chestii d-astea mărunte. Să filmez în toamnă cu Porumboiu. Să fie un mare succes «Boogie», să joc la Hoolywood. Mizilicuri.

Acum patru ani a venit un puşti la mine şi mi-a cerut emoţionat un autograf pentru iubita lui! Ce a mai crescut inima în mine! A venit cu o hîrtie, un pix şi cu prietena, care se fîstîcea emoţionată foc. Exact cînd să scriu cu majuscule «DRAGOŞ BUCUR», ea (prietena) m-a întrebat: «Şi cînd mai cîntaţi voi, ăştia de la Zdob şi Zdub, în Bucureşti, că românii vă admiră tare mult?», aşa că am zîmbit uşor jenat, am dat din cap fără să spun nimic şi am cotit-o din mers (că de!, am făcut improvizaţie la facultate), semnînd repede «Roman de la Zdob şi Zdub»!

Mi-aş dori de ziua mea să nu mai fiu confundat cu Roman de la Zdob, Vasluianu, Bordeianu sau Papadopol. Doar cu Edward Norton.”

×
Subiecte în articol: calendar