x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Dragoş Stanciu

Astăzi e ziua ta: Dragoş Stanciu

de Ramona Vintila    |    17 Aug 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Dragoş Stanciu

Domeniul de activitate al sărbătoritului nostru, ortodonţia, este relativ tânăr în România. De numele său se leagă multe dintre reuşitele branşei. Este cel care a transformat purtarea aparatului dentar dintr-un chin într-un accesoriu modern. Astăzi, profesorul universitar doctor Dragoş Stanciu, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din Bucureşti, îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Îi urăm "La mulţi ani!".

"În această perioadă de vacanţă, lumea are o mulţime de alte preocupări decât să mă sărbătorească pe mine, încerc să-mi rezolv din problemele pe care pe parcursul anului universitar nu am avut timp să le duc la bun sfârşit - scriu. Oricum, pentru anul universitar viitor, vreau să mă fac mai «rău», cel puţin cu doctoranzii mei, care vor trebui să avanseze serios cu studiile lor de doctorat.

Dacă reuşesc să disociez cele două modele de activitate, în învăţământ şi în activitatea de practică medicală, ar trebui să fiu destul de îngrijorat pentru prima şi relativ mulţumit pentru cea de-a doua. Desigur, aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, fiecare reprezentăm o fotogramă într-un film care se derulează fără început şi fără sfârşit. Va trebui doar să facem faţă momentului.

În primul rând, în condiţiile actuale, sub nici o formă nu aş accepta funcţia de ministru al Sănătăţii. În al doilea rând, aş încheia formalităţile şi aş definitiva cadrul legal în care se desfăşoară specialităţile în medicina dentară din România. În al treilea rând (dar poate nu în ultimul rând!), aş sprijini cabinetele de medicină dentară în activitatea lor, protejându-le de duble impuneri, care în realitate sunt biruri.
Cele mai frumoase «cuvinte» de apreciere pe care le-am primit? Sunt zâmbetele pacienţilor la finalul unui tratament ortodontic.

Aş vrea să mă refer strict la viaţa profesională, care a fost presărată permanent cu succese şi insuccese, care, de fapt, în timp, le-am schimbat sensul. Şi aşa au trecut anii... Vreau să vă mulţumesc din suflet că v-aţi gândit să-l sărbătoriţi pe decanul Facultăţii de Medicină Dentară din Bucureşti, pe vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din România şi pe preşedintele Asociaţiei Naţionale de Ortodonţie din România. Încă o dată vă mulţumesc.
Da, mai pot! «Prietenii» să nu se bucure prea devreme!!"

×
Subiecte în articol: calendar