x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Dumitru Dragomir

Astăzi e ziua ta: Dumitru Dragomir

29 Mai 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Dumitru Dragomir
Sursa foto: Dragoş Savu/Jurnalul Naţional

"Am plecat de la coada vacii şi am ajuns în fruntea fotbalului românesc. N-a avut nimeni în istorie atâtea funcţii câte am avut eu", spunea preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Mâine împlineşte 64 de ani. Îi urăm "La mulţi ani!".



"Pentru mine, fotbalul este mai presus decât religia"
Fotbalul şi familia reprezintă cele mai mari bucurii ale vieţii sale. "Cele mai mari dezamăgiri au venit de la politică şi în ultimul timp de la societate, pentru că, după părerea mea, trăim într-o societate poliţienească. Mi-am sacrificat viaţa, familia şi tot pentru fotbal. A fost mai presus decât religia pentru mine. Tot ce am este de la fotbal. Dacă nu era fotbalul eram nimeni pe acest pământ. Acest sport m-a ajutat extraordinar în decursul vieţii, mi-a dezvoltat imaginaţia, m-a făcut om! Educaţia de grup este cea mai grozavă de pe faţa pământului.

Primul moment de cumpănă al destinului meu a fost imediat după Revoluţie, când am fost arestat abuziv, iar cel de-al doilea, când am fost trimis în judecată printr-un articol din ziar şi o reclamaţie a unui om care a stat numai câteva luni în fotbal. Dacă nu-ţi dă Dumnezeu să fii purtător de creier şi nu ai un pic de noroc în viaţă, greu răzbaţi. Dacă descoperi ceva, eşti un mare savant, dar şi atunci fără noroc nu poţi. Marile descoperiri ale lumii tot din erori s-au realizat.

Când eram mic visam să fac ceva până mă satur, să mănânc până mă satur, pentru că în permanenţă mi-a fost foame. Am plecat de la coada vacii, dintr-o sărăcie lucie şi acum, la bătrâneţe, visul meu este să pot ajuta oamenii", ne povestea "Corleone".

×
Subiecte în articol: calendar