x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Emil Grădinescu!

Astăzi e ziua ta... Emil Grădinescu!

de Roxana Vintila    |    08 Oct 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Emil Grădinescu!
Sursa foto: Desen de Romeo Răileanu/

"Visam să merg în Cişmigiu... la colţul microbiştilor" Emil Grădinescu, unul dintre cei mai apreciaţi comentatori sportivi ai României, împlineşte astăzi 50 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



"Proiectul meu major este să-mi sărbătoresc ziua cu prietenii, să facem o petrecere mare şi să aniversăm 50 de ani de la înfiinţarea asociaţiei «Grădinescu and friends»! Cam asta se întâmplă de ziua mea!!!"

NU EXISTĂ O REŢETĂ UNICĂ
"Întâi s-a născut pasiunea pentru sport care mă bântuie de la 2, 3 ani. Am fost «intoxicat» de tatăl meu, mare amator de sport şi sportiv la rândul lui. Din pasiunea pentru sport a rezultat până la urmă implicarea mea în acest domeniu. Aşa am ajuns în postura de... comentator. Deşi toată lumea s-ar aştepta să zic ceva înţelept, să ştii că de multe ori mă întreb şi azi ce trebuie să facă un sportiv pentru a ajunge la performanţă. Nu cred că ştiu! Există un produs final, dar o reţetă prin care să ajungi la produsul acesta nu există."

De la crainic la crai...!

"Da, am fost declarat cel mai bun crainic sportiv, dar până la a ajunge un crai...! Nu mă consider «un crai de curte veche»! După cum aţi observat, nu intru în sfera mondenă.

M-am ferit de lucrul acesta. Sunt un om în banca lui şi am avut, Slavă Domnului, o viaţă liniştită. Nu cred că m-aş sfătui ceva anume, pentru că timpul te învaţă multe lucruri. Nu poţi gândi la fel mereu. De regulă, dau sfaturi greşite, chiar şi mie! Consider că ar fi trebuit să fiu mai reţinut, mai şmecher şi mai speculativ. Am fost foarte năbădăios şi vulnerabil... mai ales în adolescenţă."

PRINTRE AMINTIRI
"Sunt multe momente de neuitat în această carieră. Poate că cel mai legat mă simt de cele patru finale ale Campionatului Mondial de Fotbal, de turneul de gimnastică de la Atena, care a fost absolut memorabil pentru mine. Şi aici nu pot să nu aduc în discuţie lansarea lui Marian Drăgulescu la sărituri. A avut acel salt superb de 9,40... Glumind cu el, i-am spus că era suficient să sară ca la capră şi tot lua aur!"

O POVESTE A LUMII
"La începutul carierei visam să merg în Cişmigiu, la colţul microbiştilor, să mă amestec între ei şi să stăm de vorbă despre fotbal. Lumea să mă asculte şi să povestesc cu ei. Să fiu şi să mă simt aproape de ei. Acum visez să rămân la fel. Aşa cum sunt astăzi... Visez şi vreau să cred că nu-mi va dispărea niciodată entuziasmul. Şi, de fapt, nici nu prea are cum să dispară, pentru că deja este o boală! Nu poate să treacă o zi fără să mă informez, să fiu la curent cu noul. Îmi urez şi îmi doresc să fiu sănătos şi iubit. Şi familiei mele asemenea. Iar României îi doresc să-şi găsească echilibrul şi să construiască cât mai mult... pentru că e păcat de tot ceea ce înseamnă acest pământ."

×
Subiecte în articol: calendar