x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Felicia Filip!

Astăzi e ziua ta... Felicia Filip!

19 Mar 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Felicia Filip!

A reuşit prin glasul său să arate lumii întregi că există cultură şi valoare şi în România. Este unica interpretă din lume câştigătoare a tuturor Premiilor "Mozart". Felicia Filip împlineşte mâine 51 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



5611-116414-feliciafilip1.jpg"Privesc înainte cu multă recunoştinţă şi iubire..."
"Fiecare scenă, fiecare seară când te în­tâlneşti cu publicul reprezintă o seară specială. În principiu, putem spune că publicul este peste tot la fel, dar nu este chiar aşa. Întotdeauna se întâmplă ceva miraculos care vine dinspre public şi dinspre scenă. Asta se întâlneşte într-un timp şi într-un loc în care îndrăznesc să spun că se află Dumnezeu şi îi întâlneşte pe cei din public cu cel de pe scenă. Atunci, fiecare scenă devine de neuitat, devine scena sufletului, şi fiecare seară de spectacol devine cea mai frumoasă. Cred că opera este genul de muzică prin care omul se regăseşte, prin care trăieşte. Este acel medicament căutat de omul sensibil, pentru că artistul este medicul sufletului... Omul are nevoie de artă, de muzică, de operă. Într-un spectacol de «Traviata», fiecare femeie îşi găseşte trăirile cele mai frumoase, o «Carmen» o găseşti în fiecare femeie. Fiecare om sensibil se poate regăsi într-unul dintre personajele celebre din operă. Sălile de spectacol sunt pline, pentru că omul simte nevoia în această nebunie, viteză din viaţa cotidiană, să se regăsească într-un gen clasic, dar atât de actual şi de modern", mărturisea sărbătorita noastră.  

CĂNT, AŞA CUM ÎMI PLACE S-O FAC LA TOATE SĂRBĂTORILE

"Desigur 20 martie, ziua mea de naştere, are în ceea ce mă priveşte o conotaţie aparte. Este însă o dată importantă şi pe un plan mai general. Se află la echinocţiul de primăvară, atunci când ziua este egală cu noaptea, un moment al echilibrului. Mai este şi ziua în care s-a născut Alexandru Ioan Cuza, cel care a unit Principatele. Un semn al apropierii, nu al disoluţiei. Şi tot într-un 20 martie a venit pe lume, ce bu­cu­rie!, italianul Benjamino Gigli, cea mai caldă voce de tenor din toate timpurile, cel care a adus cu glasul său pacea, frumosul şi mângâierea în multe suflete. La 20 martie cânt, aşa cum îmi place s-o fac la toate sărbătorile.

MINUNATĂ MISIUNE!
Anul acesta mă voi pregăti pentru întâlnirea cu publicul meu drag, ce va avea loc doar peste câteva zile la Opera Naţională din Bucureşti în CARMEN de Bizet. Mă voi pregăti, de asemenea, şi pentru Concertul de Muzică Sacră, ce va avea loc la 25 martie, de Buna Vestire şi care va fi retransmis la TVR în noaptea de Înviere. Minunată misiune! În tot acest vârtej nu am timp de rememorări, ci doar de a privi, alături de soţul meu, înainte. Cu credinţă, cu spe­ranţă, calm şi multă, multă RECUNOŞTINŢĂ şi IUBIRE!".

×
Subiecte în articol: calendar