x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Felicia Filip

Astăzi e ziua ta: Felicia Filip

17 Mar 2011   •   19:01
Astăzi e ziua ta: Felicia Filip
156783-felici4.jpgRoluri unice în opere, dar şi spectacole de binefacere, concerte alături de trupe rock sau de alt gen, susţinute în ţară şi în afara ei, prin care reuşeşte să arate lumii că există va­loare şi cultură şi în România. Felicia Filip îşi sărbătoreşte duminică ziua de naştere. Îi urăm "La mulţi ani!".


Când dăruieşti totul, primeşti pe măsură
A cântat de când se ştie, dar n-a visat să ajungă ceea ce este astăzi. A urmat Liceul de Muzică la vioară şi abia în ultimul an de studii s-a decis să urmeze Conservatorul la canto. Are şansa ca profesia sa să fie şi ho­bbyul său. Ascultă muzică de toate genurile, singurul criteriu fiind calitatea. De asemenea, ascultă în fiecare zi, cu multă atenţie, ciripitul păsărilor, de la care învaţă multe lucruri... Dar cel mai mult iubeşte discuţiile cu soţul său, regizorul Cristian Mihăilescu, legate de artă, de cultură, în general. "În acest sens, el este o adevărată Enciclopedie Universală", povestea, cu mândrie, artista.

"M-am născut în prima zi a primăverii astronomice, în ajunul echinocţiului. După tumultuoasa iarnă, ziua ajunge din urmă noaptea. Şi viaţa mea tinde neîncetat spre echilibru.

Lumina scânteietoare a reflectoarelor scenei se prelungeşte şi în viaţă: interviuri, autografe, emisiuni de radio şi tv. Toate îmi aduc o nespusă bucurie. Dar apoi ajung acasă, în liniştea binefăcătoare a dragostei, a discuţiilor cu mine şi cu «cel mai iubit dintre pământeni», cel de lângă mine, soţul meu. Acesta este «echinocţiul» fiinţei mele, echilibrul dintre ceea ce ofer şi ce primesc.

Iar atunci când dăruieşti totul, în viaţă şi pe scenă, primeşti pe măsură: o «luptă» pe viaţă şi pe viaţă...

Cel mai recent recital al meu de la Opera Naţională din Bucureşti s-a intitulat «Eu sunt Felicia!». Felicia echinocţiului, Felicia echilibrului."

×
Subiecte în articol: felicia filip