x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Gabriel Dorobanţu

Astăzi e ziua ta: Gabriel Dorobanţu

de Loreta Popa    |    02 Ian 2011   •   17:58
Astăzi e ziua ta: Gabriel Dorobanţu
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

144774-cs-gabriel-dorobantu22-1.29-mbyte.jpgÎn cântecul lui lumea şi-a găsit mereu refugiu, s-a identificat cu melodiile lui, rememorând iubiri de mult pierdute. “Hai vino iar în gara noastră mică” a fost cântat prima dată de Gabriel Dorobanţu în 1986, într-un spectacol alături de artiştii Teatrului din Piteşti. A rămas cartea lui de vizită de atunci şi până acum, când publicul începe să redescopere adevăratele valori ale muzicii uşoare româneşti. Singurul premiu obţinut de Dorobanţu a fost unul de suflet, din partea publicului. Astăzi, Gabriel Dorobanţu îşi sărbătoreşte ziua de naştere, iar  Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

“Pentru că ziua mea este pe 3 ianuarie, de când mă ştiu a fost o problemă sărbătorirea ei. Lumea a terminat de petrecut, iar dacă vrei invitaţi trebuie să faci provizii din vreme. Din punctul acesta de vedere, este greu de organizat.  De altfel, noi, cei din Capricorn, ştiu că şi Sanda Ladoşi, Mihai Constantinescu, Socaciu suntem născuţi în primele zile ale anului, mai greu ne putem organiza o zi de naştere. De ziua mea mă gândesc că nu renunţă nimeni la prima zi de serviciu, iar cei care sunt liber profesionişti nu ştiu dacă se încumetă, pentru că dacă iarna este grea nimeni nu are curaj să străbată zăpezile ca să mă vadă pe mine. Anul care a trecut a fost unul bun dacă ne gândim că am lucrat la un album la casa de producţie a lui Ovidiu Komornyik şi în februarie îl lansăm cu revista Felicia. Am avut ce să muncesc şi pentru ce să muncesc.

Am făcut turneu în Israel, am avut mare succes şi sălile au fost arhipline, iar lucrul acesta m-a bucurat. Mi-am petrecut concediul frumos, am fost în Croaţia şi la Paris. Am putut să-mi duc la îndeplinire gânduri şi visuri, pentru că la Paris, în afară de faptul că am vizitat temeinic obiectivele turistice de acolo, am văzut şi un musical de excepţie, «Mizerabilii», iar în Croaţia am fost cu maşina personală şi lucrul acesta m-a ajutat să străbat distanţe destul de mari într-un timp scurt. Cel mai frumos oraş european rămâne totuşi Barcelona, spectaculos, interesant şi mult mai plin de viaţă. Am întrerupt de doi ani angajamentul cu Teatrul Tănase, pentru că-mi era greu să mă deplasez la spectacole. Făceam naveta şi nu era plăcut. Mi-am creat lumea mea, spaţiul meu, am avut satisfacţii, pentru că am putut să scriu pentru Naţional TV momente comice pe care le-am jucat cu Valentina Fătu şi Nae Alexandru.

O încurajare pentru mine este că, într-o perioadă când lumea este tot mai tristă, reuşesc să le alung tristeţea şi să fiu mai vesel decât ei. Am reuşit să fac un moment vesel după umor francez cu Nae Alexandru la emisiunea Mihaelei Rădulescu «Crăciun în familie», am fost chiar felicitat de producătoare, care părea încântată de prestaţia mea actoricească. Cred că am căpătat mai multă experienţă jucând alături de colegii mei actori de profesie. Îmi doresc ca noul album să fie un succes şi pentru revistă, şi pentru casa de producţie. Vreau să mă întâlnesc mai mult cu colegii de breaslă şi să-i văd recăpătându-şi entuziasmul care de la o vreme i-a cam părăsit. Să văd că se mişcă ceva şi ei îşi pun toate forţele şi talentul creator ca să poată să ofere publicului tot ce se poate oferi. Trebuie să facem noi lucrurile să meargă bine. Să ne punem mintea la contribuţie tot timpul.”

×
Subiecte în articol: astăzi e ziua ta...