x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Ilie Balaci

Astăzi e ziua ta: Ilie Balaci

13 Sep 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Ilie Balaci
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

"Se ştie că galeria Craiovei nu a fost o galerie inventivă, cu piese deosebite. În schimb, când strigau 40.000 de oameni «Ştiinţa, Ştiinţa», se ridica părul pe tine. Or, atunci când îmi strigau numele era o emoţie fără nici un sinonim", îşi amintea fosta glorie a fotbalului românesc, antrenorul Ilie Balaci. Astăzi împlineşte 54 de ani. La mulţi ani!



"Mi-e dor de tinereţe..."
"Sunt în discuţii cu o echipă naţională pe care ar trebui să o preiau. Să vedem dacă se şi materializează. Toate zilele mele sunt frumoase! Sunt înconjurat de familie şi de prieteni. A fost foarte frumos când m-am întors acasă, după zece luni petrecute la muncă, în Kuweit.

După cum bine ştiţi, am activat în fotbalul românesc ca şi antrenor. Ca jucător... nu are sens, a fost prea demult ca să-mi mai aduc aminte. Cu părere de rău, nu pot să spun ce aş schimba în fotbalul românesc, pentru că nu cunosc problemele acestuia, cu atât mai mult cu cât realizez, pe zi ce trece, că în fotbalul românesc nu sunt catalogat decât ca fost fotbalist, nimic altceva. Mi-aş fi dorit să fiu recunoscut şi în România ca antrenor de fotbal. Din păcate, sunt recunoscut ca antrenor de fotbal prin Golf, pe undeva. Lumea se pare că nu ştie că eu i-am îndrumat pe toţi să meargă spre Dubai. Cred că am fost primul, nici nu ştiu dacă era Ambasadă la Dubai când am ajuns eu.

Să zicem că aş fi fost spaniol... Aş fi jucat dacă nu la Barcelona, măcar la Real Madrid sau invers. Dacă aş fi fost englez, cu siguranţă aş fi jucat la Manchester United sau la Chelsea. Nu că mi-aş fi dorit, sunt convins că aş fi jucat pentru aceste echipe.

Vârsta aş vrea să o schimb, dar cred că toată lumea vrea asta... Măcar să o înjumătăţesc. Mai departe nu aş vrea să schimb nimic, viaţa mea este frumoasă, am copiii, nepoţii, părinţii sănătoşi, aşa că nu am de ce să mă plâng.

La 20 de ani, cel mai mult îmi iubeam nevasta şi fotbalul, la 40 de ani iubeam cel mai mult nepoţii şi nevasta. Astăzi, lucrurile nu s-au schimbat prea mult, doar că îmi iubesc foarte tare sănătatea.

Mi-e dor de tinereţe, din păcate, nu mai pot să o întorc şi mi-e dor de tata. Doresc cititorilor tot ce-mi doresc mie!"

×
Subiecte în articol: calendar