x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Iuliana Marciuc!

Astăzi e ziua ta... Iuliana Marciuc!

de Ramona Vintila    |    31 Aug 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Iuliana Marciuc!

"E mare lucru să poţi primi şi oferi iubire"



Lucrează în Televiziunea Română din 1990. A apărut la TVR 1, în grupul primelor crainice, în primele zile ale lui 1990. Şi a fost crainică între 1990-1996. A găzduit de-a lungul anilor emisiuni şi programe speciale. De şase ani face parte din echipa Festivalului Internaţional Cerbul de Aur. Iuliana Marciuc îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Îi urăm "La mulţi ani!".

"Luna august este întotdeauna foarte încărcată. De şase ani sunt în echipa Festivalului Internaţional Cerbul de Aur şi, practic, este perioada celor mai intense pregătiri. De aceea, vacanţele mele sunt spre sfârşit de iulie şi început de august, bineînţeles, la mare. Iubesc marea şi de ea, de mare, mă leagă cele mai frumoase amintiri.

Anul viitor se împlinesc 20 de ani de când am început să lucrez în televiziune! Când au trecut? Parcă ieri susţineam concursul de crainică în faţa unei comisii din care i-am recunoscut pe Cristiana Botta şi pe Cristian Ţopescu. Au urmat o perioadă de colaborare, în care prezentam programul şi moderam emisiunea «Teleclubul de sâmbătă», şi angajarea la 1 august 1990. Am început de la a fi crainică, apoi redactor, realizator şi producător. Am crescut în televiziune, aici m-am format şi sper că am făcut lucruri bune. Timpul mi-a arătat că munca în televiziune este o muncă de echipă şi fără o relaţie de prietenie statornică cu colegii nu poţi face performanţă. Sunt mulţi cei de la care am învăţat sau de la care am «furat» meserie, despre ei voi vorbi în cartea la care lucrez acum împreună cu ziarista Oana Georgescu: o emisiune într-o carte - Miezul zilei - şi pe care o lansez o dată cu intrarea în cel de-al doilea an de emisiune zilnică, în direct, la TVR 1.

Emisiunea pe care o realizez şi în acest sezon, producător Adina Slave, este cea mai aproape de sufletul meu şi-mi aduce cele mai mari bucurii. Momentul retragerii de pe sticlă depinde de foarte mulţi factori, în principal de cum te simţi şi, de ce nu?, de cum îţi porţi anii. Dezamăgită am fost de un alt proiect, «Muzica e viaţa mea», păcat de format, ar fi şi acum un succes, dar moderat de Iuliana de acum... Cea mai mare împlinire în plan personal este, desigur, băiatul meu, care în octombrie face deja 4 ani. Zilele trecute mi-a dedicat prima poezie: mami, eu te murdăresc fiindcă te iubesc. Mai poţi spune ceva? Mămicile cunosc emoţia asta... e unică. O zi pierdută este una în care nu oferi nimic celorlalţi, o zi fără semne de iubire sau generozitate sufletească spre un coleg, un prieten, o femeie, un bărbat, un copil. Cele mai frumoase trei amintiri ale vieţii mele... Ziua când am aflat că sunt însărcinată, prima zi acasă, cu David, şi o vacanţă la Veneţia.

Îmi doresc timp să-mi pun în ordine gândurile şi aceeaşi susţinere din partea familiei şi a prietenilor. E mare lucru să poţi primi şi oferi iubire."

×
Subiecte în articol: calendar