x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar ASTĂZI E ZIUA TA... - Magda Catone

ASTĂZI E ZIUA TA... - Magda Catone

de Ramona Vintila    |    24 Oct 2008   •   00:00
ASTĂZI E ZIUA TA... - Magda Catone

"Un soldat în meseria mea..."
Sfatul cel mai bun pe care l-a primit a fost să fie ea însăşi şi să-şi iubească aproapele, înţelegând ce i se întâmplă şi ce probleme are. Cu ajutorul lui Dumnezeu crede că putem face orice. Aşa cum mândră mărturisea, modelul său a fost profesorul său Amza Pellea. Îndrăgita actriţă Magda Catone împlineşte astăzi 50 de ani.



"Cadoul cel mai frumos pe care mi l-a făcut viaţa este Carol, băiatul meu. Familia mea este iar un cadou frumos. Şi nu în ultimul rând, această meserie. Numai cine nu ştie să preţuiască acest dar, care este tot de la Dumnezeu, câteodată se mai plânge. După părerea mea, nu ar trebui niciodată să ne plângem noi, cei care facem meseria asta. E unică şi deosebit de frumoasă", se confesa actriţa.

"Repet la Teatrul Naţional într-un spectacol în regia lui Dan Tudor. Apoi, am o filmare care este obişnuită la mine de o vreme încoace pentru Procter & Gamble, cu Bonux. De asemenea, voi fi prezentă chiar astăzi la un Festival de Teatru la Craiova. O să fiu în turneu şi o să petrec cu colegii entre nous, aşa cum se spune. Va fi un moment foarte plăcut... ca într-o poveste. Meseria scenei... o pasiune pe care o creşti fără să conştientizezi. Pot să spun că a fost o preocupare a mea să particip la serbările de la grădiniţă şi până la liceu. În cele din urmă m-am trezit că trebuie să dau examen la facultate. Aşa am ajuns la teatru. Parcă nu ai nevoie de aşa de mult talent în meseria noastră cât este nevoie de seriozitate. E o meserie în care, deşi se spune că treci prin multe roluri şi că poţi fi multe persoane, suntem o categorie de oameni dintre cei mai sinceri şi cei mai serioşi, cei care facem treabă.

Altfel teatrul te înşală şi nu e ceva de lungă durată. E ca la armată. E o meserie care se face cu bătaie lungă... te pregăteşti şi munceşti mai mult timp decât pentru un artificiu.Consider că teatrul şi televiziunea merg în paralel. Eu fac şi una, şi alta şi se poate. Sunt actori care fac mai bine film sau televiziune decât teatru. Televiziunea este mai la îndemâna omului... Oricum concurează cu teatrul, pentru că ne ia publicul. Nu mai suntem atât de efervescenţi ca pe vremuri, suntem mai relaxaţi. Au apărut şi alte forme de manifestare în lumea asta a teatrului şi filmului şi suntem mai puţini creativi decât înainte.

Cât despre noul val al cinematografiei româneşti... să-i dea bătaie! Să încerce pentru că avem nevoie de confirmări.

Dacă adolescenta Magda Catone ar fi acum în faţa mea, i-aş da un sfat: să facă ce a făcut până acum. Nu am păreri de rău şi cred că ceea ce a fost definitoriu la mine a fost seriozitatea.

Nu am aspiraţii fabuloase. Sunt un om care îşi face meseria. Şi am ales-o pe asta. Nu vreau ceva neapărat, vreau să fiu un soldat în meseria asta. Nu vreau general sau colonel... o las aşa."

×
Subiecte în articol: calendar