x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Manuela Hărăbor

Astăzi e ziua ta: Manuela Hărăbor

de Loreta Popa    |    30 Mar 2011   •   18:45
Astăzi e ziua ta: Manuela Hărăbor
Sursa foto: Cristiana Apostol/

158919-manuela-harabor-de-cristiana-apostol.jpgDe când o cunosc am sentimentul că undeva, înlăuntrul ei, se ascunde o taină pe care numai ea o ştie pe de rost. Sub li­niştea aparentă se ascunde o extraordinară forţă interioară. Privirea ei îţi in­vadează fiinţa, iar farmecul ei tulbu­rător îţi bucură sufletul. A dat măsura talentului de fiecare dată. Chiar dacă rolul cel mai cunoscut rămâne Simina din „Pă­du­reanca”, aproape de sufletul ei este cel de mamă. Manuela Hărăbor îşi sărbătoreşte sâmbătă ziua de naştere, într-un mod special. Jurnalul Naţio­nal îi urează „La mulţi ani!”.

„Orice an este bun, pentru că ori­ce an îmi aduce un plus de maturitate, un plus de bine. Încet, încercăm să ne co­rectăm, cel puţin aşa încerc eu. Co­rectez acolo unde am greşit, sunt mai atentă la ce se întâmplă în jurul meu, la oamenii din jurul meu şi îmi pare rău că nu reuşesc să fiu mai bună şi mai generoasă, aşa cum îmi propun la fiecare început de an. O zi pierdută este o zi în care nu mă îngrijesc de suflet, în care nu mă gândesc la di­mensiunea spirituală a persoanei mele. O zi în care mă las furată de co­tidian şi de lucruri materiale şi un­deva sunt în pierdere. Undeva, dacă trag linie, ziua care a trecut nu mi-a adus absolut nimic bun. Andrei mă face să râd în fiecare zi.

Îmi dă motive nenumărate şi atât de diverse de a râde, încât de cele mai multe ori mă consider cea mai norocoasă fiinţă de pe pământ. Motorul care mă face să merg mai departe este credinţa în Dum­nezeu şi că fiecare dintre noi tre­buie să ne ducem zilele spre bun sfârşit cu demnitate. Pe mine nu m-au dezamăgit oamenii, m-a deza­mă­git ceea ce ţine personal de mine. Că nu am fost suficient de ma­tu­ră şi nu am ştiut cum să gestionez tot ce am pri­mit în viaţă aşa cum se cu­vine. Nu cred că cineva este de vină pentru ce ţi se întâmplă ţie. Trebuie să ne uităm mai întâi în curtea noastră şi să facem ordine la noi în suflet şi la noi în viaţă. Mi-aduc aminte de un sfat pe care mi l-a dat Adrian Pintea în timpul filmărilor la «Pădureanca». Mi-a spus, aşa, mân­gâindu-mă pe creştet: «Să fii frumoasă şi cuminte!». Cred că asta spune totul...

Anul acesta este unul mai special, pentru că am parte de o zi specială. La data de 2 aprilie, Autism România şi comunitatea internaţională celebrează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite în urmă cu patru ani. Autism România va atrage atenţia asupra autismului printr-un marş cu baloane multico­lore în centrul Capitalei. Baloanele multicolore reprezintă diversitatea manifestărilor autismului, diversitatea individualităţilor persoanelor din spectrul autismului şi vor fi oferite tuturor celor prezenţi. Deci, de ziua mea, la 10:00 dimineaţa, voi fi în scuarul de la Spitalul Colţea. O mulţime de colegi de-ai mei mi-au promis că vor fi alături de mine şi cu părere de rău că nu-i pot menţiona aici pe toţi amintesc de Maia Morgenstern, Daniela Nane, care a răspuns prima chemării mele, Magda Catone, Silviu Biriş, Liana Stanciu.

Vom porni într-un marş al baloanelor colorate către Piaţa Unirii şi pe la ora 11:30 se vor lansa către cer aceste baloane, în scopul conştientizării societăţii româneşti asupra prezenţei acestor oameni absolut minunaţi, cu un univers fantastic, mă refer aici la persoanele cu autism. Fac o invitaţie tuturor celor care citesc rubrica aceasta. Toţi cei care vor să-mi spună «La mulţi ani!» să vină la marş, să-i cunoască şi pe Andrei, băiatul meu, care împlineşte 21 de ani, şi tot felul de persoane minunate. Sărbătoresc în stradă ziua mea. E mai bine decât Anul Nou.”

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...