x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." Marcel Dragomir

"Astăzi e ziua ta..." Marcel Dragomir

de Ramona Vintila    |    29 Oct 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." Marcel Dragomir
Sursa foto: Sorin LUPSA/

In clasa a IV-a il desena pe Gérard Philip cu mijloacele sale rudimentare de atunci. A scris sub el: "Dragostea este ţelul suprem al fiecărui om". Unul dintre cei mai apreciaţi compozitori romăni, Marcel Dragomir, implineşte măine 63 de ani.



In clasa a IV-a il desena pe Gérard Philip cu mijloacele sale rudimentare de atunci. A scris sub el: "Dragostea este ţelul suprem al fiecărui om". Unul dintre cei mai apreciaţi compozitori romăni, Marcel Dragomir, implineşte măine 63 de ani.

"Am fost şi rămăn un romantic..."

"In această perioadă in fiecare an este o perioadă de bilanţ in care mă găndesc ce am făcut, ce mai am de făcut şi ce pot face. Mă găndesc la copiii mei, la nepotul meu, la sănătate, la ce am realizat in viaţa mea.

Am fost şi rămăn un romantic. Visător am fost toată viaţa, visător sunt şi acum, chiar dacă vărsta mea este mai inaintată. E foarte bine in viaţă să visezi, pentru că treci pe lăngă lucruri care nu te interesează, care te-ar putea răni, dar, avănd visul permanent in minte, reuşeşti să treci mai uşor peste orice. Cum se spune: «Ai grijă ce-ţi doreşti şi ce visezi, că s-ar putea să se implinească».

Muzica este destinul meu. Nu aş fi putut face altceva decăt muzică. Nici nu ştiu şi nici nu pot face altceva. Adevărata muzică este ceea ce iţi dăruieşte Dumnezeu in minte, pentru că abia atunci eşti cu adevărat in sufletul oamenilor, in sentimentele lor, in găndirea lor. Atunci eşti om cu adevărat şi tu.

Muzica uşoară romănească de astăzi este aşa cum a fost intotdeauna, cu solişti şi compozitori cu talent şi har, cu solişti şi compozitori cu mai puţin talent şi mai puţin har. Aşa a fost şi aşa va fi intotdeauna. Nu este nici mai proastă, nici mai bună. Ea doar evoluează din punct de vedere tehnic, dar muzica rămăne muzică. M-am bucurat foarte tare cănd s-a născut nepoţelul meu, Andrei. M-am bucurat cu fiecare melodie pe care am compus-o, pentru că fiecare melodie este ca şi un copil care se naşte o dată cu găndul tău, cu aşternerea lui pe note şi cu prima lui audiţie. M-am bucurat atunci cănd a avut succes şi m-am intristat cănd nu a avut succes. Nu este un secret al succesului pieselor mele. M-am rugat in fiecare zi ca Dumnezeu să-mi dea in minte acea melodie care să mă bucure şi pe mine şi să pot bucura şi cu oamenii. Cea mai mare bucurie a mea este cănd reuşesc să fac o bucurie unui om.

Nu mă felicit şi nu mă mustru pentru nimic. asta a fost destinul meu. Eu sunt un fatalist şi de aceea am acceptat orice a venit ca pe un dar de la Dumnezeu.

Trecerea vremii se manifestă cu siguranţă din punct de vedere fizic, dar sufleteşte am rămas acelaşi visător dintotdeauna. Dacă Dumnezeu imi aduce harul ăsta şi dacă o să-mi vină in minte, voi scrie şi de ziua mea. Nu am ţinut niciodată cont că este Paştele, Crăciunul sau Anul Nou... Nu am considerat că muncesc, ci că acel gănd este un dar de la Dumnezeu, m-am aşezat şi l-am scris. Imi doresc sănătate şi să-mi pot auzi piesele pe care le-am compus in ultimii patru ani."

×
Subiecte în articol: calendar