x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Marcel Dragomir!

Astăzi e ziua ta... Marcel Dragomir!

de Ramona Vintila    |    29 Oct 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Marcel Dragomir!
Sursa foto: Romeo Răileanu/

"Mi-e tare dor de copilărie..." Muzica este destinul său. "Adevărata muzică este ceea ce îţi dăruieşte Dumnezeu în minte, pentru că abia atunci eşti cu adevărat în sufletul oamenilor, în sentimentele lor, în gândirea lor. Atunci eşti om cu adevărat şi tu...", spunea maestrul. Marcel Dragomir împlineşte mâine 65 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



"Gânduri pentru viitor am avut şi o să am întotdeauna, pentru că toată viaţa am fost un visător. Sigur că gândurile mă preocupă tot timpul, dar planuri de viitor nu mi-am făcut niciodată, pentru că viitorul nu depinde numai de noi. Cele mai importante lucruri pe care le-am învăţat în viaţa mea, pentru că de la înălţimea vârstei mele pot privi liniştit în jos, pot spune că am învăţat să muncesc, să am răbdare, să am îngăduinţă faţă de apropiaţi şi faţă de toată lumea şi să-mi păstrez speranţa toată viaţa, cât mi-o fi dată de la Dumnezeu. Mustrări sunt multe pe care mi le fac, deşi toţi spun să nu te gândeşti la lucrurile care ţi-au influenţat negativ viaţa şi cariera, dar nu te poţi rupe de aceste lucruri pentru că îţi influenţează viaţa în mod tare neplăcut. Şi de ele depind foarte multe alte lucruri în realizarea ta ca om. Sigur că sunt şi realizări, şi astea se văd cel mai bine, mai ales într-o meserie ca a mea, dar am şi foarte multe deziluzii, şi astea mă frământă.

CULOAREA TALENTULUI, IUBIRII, NOROCULUI...

Pot să spun că mi-a plăcut foarte mult o culoare, pentru că m-am lansat în meserie cântând acea culoare... un albastru infinit. De aceea toate lucrurile bune pe care mi le dă Dumnezeu zic eu că sunt albastre... şi pasărea fericirii este tot albastră. Sunt mândru de căsnicia mea, de 44 de ani, cu femeia pe care am iubit-o cel mai mult şi pe care o iubesc cel mai mult din viaţa mea. Sunt cei doi băieţi ai mei şi apoi toate melodiile pe care le-am realizat. Dezamăgirile sunt atât de multe şi în general sunt legate de oameni şi de situaţii pe care nu aş vrea să le menţionez aici.

VIS
Când ajungi pe vârful unui munte se vede şi partea pe care ai urcat, se vede şi parte pe care trebuie să o cobori... Mi-am dorit foarte mult să fac o operă muzicală pop şi lucrez de câţiva ani la ea. Îmi doresc foarte mult să văd materializat acest vis al meu.

CELE MAI FRUMOASE AMINTIRI...

Copilăria, în primul rând, care nu a fost îndestulată, chiar sărăcă, aş putea spune. Eu am iubit-o şi o iubesc aşa cum îşi iubesc toţi oamenii copilăria. Apoi tinereţea mea care înseamnă foarte mult: începutul meseriei mele, anii de facultate, tot ce e mai frumos în tinereţe, toate iubirile noastre, visele pe care ni le facem.

Pot să spun că, până acum, 75% din visele mele s-au realizat, şi sunt fericit că s-a întâmplat aşa. La 20 de ani iubeam muzica, la 40 de ani iubeam muzica şi astăzi iubesc şi mai mult muzica...

În ziua mea de sărbătorire... cel mai mult mi-e dor de copilărie."

×
Subiecte în articol: calendar