x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Maria Ciobanu!

Astăzi e ziua ta... Maria Ciobanu!

de Ramona Vintila    |    03 Sep 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Maria Ciobanu!
Sursa foto: Grigore Popescu/AGERPRES

"Sunt fericită că mai pot cânta..." A îndrăgit de când se ştie folclorul şi l-a cântat dintotdeauna cu toată dragostea şi cu toată fiinţa sa. Cunoscuta interpretă de muzică populară Maria Ciobanu împlineşte astăzi 72 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



"De copil am iubit folclorul şi l-am divinizat, pentru că am crescut cu folclorul în casă. Toţi cântau la mine acasă: mama mea, tatăl meu şi doi fraţi ai mei, unul cu ţambalul, altul cu vioara. Am o genă artistică foarte puternică. Cineva îmi spunea că am s-o transmit şi nepoţilor.

Într-adevăr s-a transmis talentul la copiii mei, toţi trei cântă: Leontina Ciobanu Văduva, Camelia Ciobanu Filip şi Ionuţ Dolănescu. Sunt o mamă foarte fericită, mă mândresc cu copiii mei. Cântecul şi copiii sunt lucrurile fără de care nu aş putea trăi. Muzica a fost viaţa mea, cântecul popular a fost aerul meu, hrana mea sufletească", se confesa artista.  

"Sunt la mare, într-un turneu. Trebuie să vă spun că, întotdeauna, zilele de naştere şi zilele onomastice le-am sărbătorit prin muncă, şi îmi face mare plăcere că este aşa. Vreau să-i mulţumesc bunului Dumnezeu că mă ţine sănătoasă şi că pot să «circul» de la un capăt al ţării la altul. Sunt în turneu cu Ion Postelnicu şi cu Bebe Mihu, soţul Mariei Dragomiroiu. Sunt foarte fericită că sunt în putere şi că mai pot să cânt. Cele mai fericite clipe din viaţa mea sunt acelea când ies cu braţul plin de flori de pe scenă. Mă bucur foarte mult că lumea încă mă mai iubeşte şi le mulţumesc din suflet că încă mă mai iubesc şi la această vârstă. Faptul că Dumnezeu mi-a dat acest har care mi-a permis să cânt este cea mai mare fericire a vieţii mele.

Niciodată nu am crezut că voi fi atât de iubită. Tot timpul am fost cu gândul la Dumnezeu. Am vrut doar să fiu sănătoasă ca să-mi câştig existenţa şi să-mi cresc copii. Nu am crezut că voi ajunge o personalitate în lumea muzicii, dar iată că Dumnezeu a fost bun cu mine.

De curând am avut un spectacol la Năvodari şi au venit două femei la mine, care au plâns, m-au îmbrăţişat, mi-au cântat melodiile. M-au impresionat foarte tare. Le-am întrebat dacă nu s-au săturat de mine de 50 de ani de când cânt şi mi-au răspuns că datorită mie trăiesc. Cântecele mele le-au alinat suferinţele şi le-au turnat bucurie în suflet. A fost o mare satisfacţie pentru mine. Sunt fericită când pot să aduc bucurie în sufletele celor care mă ascultă.

Sunt fericită că încă sunt sănătoasă şi că publicul mă apreciază, dar, din păcate, orice început are un sfârşit. La un moment dat trebuie să ne oprim. Nu este atât de uşor să cânţi. Recunosc că am vrut la un moment dat să mă retrag, dar publicul nu m-a lăsat. El mă solicită în continuare. Nu mă lasă să mă retrag, deşi odată şi odată va veni şi acest moment.

Vârsta nu va mai ţine cu mine. Publicul meu o să înţeleagă...  

Vreau să le transmit deopotrivă celor care mă iubesc şi celor care nu mă iubesc multă, multă sănătate, să aibă multe bucurii şi tot binele din lume să intre în casele lor."

×
Subiecte în articol: calendar