x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." : Marieta Ilcu

"Astăzi e ziua ta..." : Marieta Ilcu

de Ramona Vintila    |    16 Oct 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." : Marieta Ilcu
Sursa foto: SORIN BLADA/

"Sportul mi-a adus cele mai mari satisfacţii", ne-a mărturisit fosta campioană mondială la săritura in lungime. Marieta Ilcu implineşte astăzi 45 de ani.

"Cănd am terminat cu sportul nici nu ştiam care este pătrunjelul, dar nu pot să spun că regret... Sportul mi-a adus cele mai mari satisfacţii", ne-a mărturisit fosta campioană mondială la săritura in lungime. Marieta Ilcu implineşte astăzi 45 de ani.

"La 45 de ani pe care ii implinesc astăzi mi se pare că vremea a trecut foarte repede. Sunt 21 de ani de sport de performanţă, iar ceilalţi i-am completat cu şcoală, şcoală şi iar şcoală. Sunt un om implinit din punct de vedere profesional. Poate că implinirea nu este sută la sută, dat fiind faptul că sportul de performanţă a reprezentat pentru mine un sacrificiu aproape total, in detrimentul vieţii personale. Realizările cele mai mari rămăn pe linie sportivă. Acum fac o activitate care imi place foarte mult, deşi am trecut din aria performanţei in aria administraţiei publice. Este un lucru care imi place foarte mult, il fac cu multă meticulozitate şi profesionalism. Cred că asta mi-a rămas de la sport.

Sportul este activitatea in care mă regăsesc şi care mă oglindeşte. Sigur că şi celelalte domenii mă atrag, discut cu foarte mare plăcere, dar sportul este aria in care mă invărt. In sport, dar şi in viaţă, principiul meu este numai pe locul unu şi niciodată de locul doi. Dacă aşa am fost educată de mică, nu suport nici pe stradă să fiu a doua.

Pentru sport am sacrificat tot. Am făcut sport pănă la aproape 34 de ani, m-am căsătorit la 37 de ani şi de aceea nu am copii. Satisfacţiile materiale nu au venit deloc repede. Acum mă străduiesc foarte tare să-mi realizez căt de căt un confort. Poate ar fi trebuit la vărsta asta să le am deja... Incă muncesc pe brănci ca să-mi realizez ceva, deşi mi-am sacrificat viaţa şi tinereţea pentru sport.

Sunt campioană mondială la săritura in lungime. Am sărit 7,08 in 1992 la CM de la Toronto. Am un palmares de zece medalii. Sunt măndră că am fost selecţionată la vremea aceea in echipa Europei. Am participat la Cupa Mondială şi am reprezentat Europa. Am şi un record naţional la 100 de metri, pe care l-am deţinut zece ani pănă l-a bătut Ionela Tărlea. Mi-am dorit foarte mult o medalie la Jocurile Olimpice, insă, din păcate, in anii in care am făcut eu sport de perfomanţă Romănia era invăţată cu performanţe foarte mari. Pentru ei, 6,50, căt săream eu atunci, nu reprezenta mare lucru.

Vreau să mulţumesc Jurnalului Naţional, pentru că şi-a adus aminte de mine. Imi doresc foarte mult ca Romănia să obţină rezultate foarte bune la Olimpiada de la Beijing şi nu numai. Imi doresc ca in sport să lucreze oameni profesionişti şi să nu se integreze cei care nu fac treabă. Trebuie neapărat ca oamenii să fie specialişti, ca lucrurile să se mişte spre bine."

Părere de rău

"Mi-am dorit foarte mult o medalie la Jocurile Olimpice, insă, din păcate, in anii in care am făcut eu sportde perfomanţă Romănia era invăţată cu performanţe foarte mari. Pentru ei, 6,50, căt săream eu atunci, nu reprezenta mare lucru"

Marieta Ilcu,director executiv al direcţiei pentru sport Hunedoara

×
Subiecte în articol: sport calendar