x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta...": Marioara Murărescu

"Astăzi e ziua ta...": Marioara Murărescu

de Ramona Vintila    |    01 Oct 2008   •   00:00
"Astăzi e ziua ta...": Marioara Murărescu

Marioara Murărescu îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Toată viaţa a fost pe muchie de cuţit, între opiniile specialiştilor, pregătirea sa şi preferinţele publicului. Oricând, pe această muchie de cuţit, şi-a ţinut linia  bazându-se pe valoare.



Toată viaţa a fost pe muchie de cuţit, între opiniile specialiştilor, pregătirea sa şi preferinţele publicului. Oricând, pe această muchie de cuţit, şi-a ţinut linia  bazându-se pe valoare. Marioara Murărescu îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere.
"Provin dintr-o familie de preoţi din Musceleni. O lume aparte, o lume cu oameni frumoşi la chip şi la suflet, care şi-au păstrat tradiţiile. Cred că toată lumea cunoaşte frumuseţea costumelor muscelene, iar muscelencele noastre sunt ca nişte regine în costumele naţionale. La mama mea am avut prilejul să admir aceste costume, ea chiar le lucra. Iubea foarte mult arta. Am şi acum costumele ei şi le păstrez cât oi fi. În lumea asta am copilărit... Formată într-o astfel de lume,
mi-am păstrat şi mi-am amplificat preferinţele pe care mi le-au imprimat părinţii mei. La noi se asculta muzică în permanenţă. Cântecul în casa noastră, cântecul popular, a fost întotdeauna la loc de cinste. În ceea ce priveşte evoluţia mea în televiziune, momentul cel mai important are 25 de ani. Este vorba despre Tezaurul Folcloric, iar în familie, bineînţeles băiatul meu care are tot 25 de ani.
Am învăţat de la profesorii mei că folclorul este viu. Totul se schimbă, totul e în mişcare. Îmi place să cred că adevăratele valori rămân. Schimbările nu pot afecta esenţa cântecului nostru, esenţa creaţiei populare. Sunt clipe în care am impresia că atâţia ani am vorbit degeaba, dar în momentul în care mai găseşti un creator adevărat care îşi pune sufletul în versul popular realizezi că nu ai trăit degeaba. Pentru echipa Tezaurului Folcloric, o echipă mititică pe care eu am format-o, este extraordinar să realizezi concerte în întregime live. Nu suport nici eu şi nici echipa mea acei interpreţi care merg cu CD-ul în buzunar, se duc în faţa publicului şi fac playback. Oamenii care nu mai pot cânta ar trebui să stea acasă.
În momentul în care am intrat la facultate visam să fiu interpretă a muzicii de operă. O problemă în structura gâtului m-a făcut să nu pot continua. Acum îmi doresc să existe Tezaurul Folcloric încă 25 de ani pentru că eu am pregătit oameni şi voi pregăti în continuare ca să-l ducă mai departe. Televiziunea Română merită să aibă o
 astfel de emisiune cu nişte cote de audienţe extraordinare."

×
Subiecte în articol: calendar