x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Marius Chivu

Astăzi e ziua ta, Marius Chivu

15 Aug 2011   •   12:56
Astăzi e ziua ta, Marius Chivu

"Exista un loc si un timp special in sufletul meu unde exista, respira, vorbeste, rade sau plange, sau tace pur si simplu cu ochii sai mari, Domnul Adrian Pintea. Inceputul este legat de el, poate si sfarsitul. Il caut in fiecare zi, in fiecare om si fara nici o suparare, nu il gasesc', ne poveste apreciatul actor, Marius Chivu. Astazi isi sarbatoreste ziua de nastere. La multi ani!

"Viata nu iti ofera numai surprize ci iti face si cadouri. Peste tot miroase a lupta pentru supravietuire, a inimi ranite, a somn si a milioane de dorinte. Risipa si zgarcenia merg de mana, iar speranta se strecoara in fiecare vis si ii da putere. Nu ai cum sa pierzi cand te uiti in ochii unui copil si vezi ca exista miracole.

Uneori lucrurile se schimba, cateodata este mai bine sa ramana la fel. In ziua de azi, dar nu exclusiv din cauza Crizei, viata de actor este grea. Pe de alta parte, orice fel de viata este grea. Un actor are macar posibilitatea de a se preface. Te imbraci in haine care nu sunt ale tale, spui replici care nu au fost create doar pentru tine si pentru cateva farame de timp totul este bine. Momentul in care publicul devine personajul principal si este scaldat in lumina este iar unul deosebit. Este bine pretutindeni dar pe scenele din Romania este mai mult. Aici parca esti aplaudat in limba ta.

Rolurile vin, trec si uneori devin memorabile. Este interesant modul in care te surprinde o propunere noua. De curand, in cadrul unui proiect deosebit, un film, am devenit calugar capucin. Un rol care este atat de departe fata de tot ceea ce am facut pana acum si totusi atat de potrivit. Te obliga la o analiza profunda a spiritului. Este liniste si este bine cand stai fata in fata cu tine si vezi ca nu ai regrete, nu ti-e rusine de nimic si nu ti-e frica.

Teatrul Bulandra ramane locul de intalnire cu publicul. O scurta vacanta din care teatrul nu a lipsit este urmata de noua stagiune care incepe in septembrie. Mi-e dor de personajele care nu mai sunt. Mi-e dor de regele Henric si de sufleorul Frank. Mi-e dor de domnul Adrian Pintea de fapt.

La capitolul dorinte sunt sarac. Nu am multe, dar am tot ceea ce conteaza. A trecut un an plin de satisfactii in care multe din dorintele precedente s-au implinit. La multi ani jumatatii mele Maria, mamei mele, Maria, si doamnei Mariana Mihut. La multi ani!, fiului meu Marius.'

×