x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Matilda Pascal-Cojocăriţa

"Astăzi e ziua ta..." - Matilda Pascal-Cojocăriţa

04 Oct 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Matilda Pascal-Cojocăriţa
Sursa foto: DRAGOS ROBATZCHI/

Alături de Ştefan Cigu formează un cuplu de excepţie atăt pe scenă, căt şi in afara ei. Mărturiseşte că a făcut multe sacrificii pentru meseria sa, cel mai mare fiind lipsa timpului pentru copii. Matilda Pascal-Cojocăriţa implineşte astăzi 49 de ani.

Alături de Ştefan Cigu formează un cuplu de excepţie atăt pe scenă, căt şi in afara ei. Mărturiseşte că a făcut multe sacrificii pentru meseria sa, cel mai mare fiind lipsa timpului pentru copii. Matilda Pascal-Cojocăriţa implineşte astăzi 49 de ani.

"Tot ce am găndit am realizat, şi de aceea mă consider un om implinit. Ii mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat sănătate şi putere de muncă şi le mulţumesc copiilor mei, care de fiecare dată m-au inţeles, pentru că viaţa noastră este aşa cum este... mai mult pe drumuri şi nu am fost tot timpul lăngă ei. Despre lupta cu timpul pot spune că este destul de dificilă, dar am răzbătut. Timpul mi-a oferit toate posibilităţile şi cred că le oferă fiecăruia dintre noi. Contează insă să ştii să le alegi şi să fii pe fază la momentul potrivit. Nu pot spune că eu am ales meseria scenei. Dumnezeu m-a hărăzit şi El mi-a ales calea. Nu mi-am propus niciodată să ajung o mare vedetă, o mare căntăreaţă. Aşa a vrut Dumnezeu.

Mă felicit, pentru că sunt un om puternic. Imi pare rău că nu am reuşit să invăţ o limbă străină. Cred că este unul din lucrurile pe care ar fi trebuit să le fac pănă la această vărstă, dar nu este tărziu. M-a impiedicat multitudinea de alte lucruri prioritare.

Dintre genurile de muzică pe care le-am interpretat de-a lungul vremii, cred că cel mai bine mă reprezintă folclorul moldovenesc, deoarece cu el mi-am deschis cariera şi apoi romanţa şi căntecul de petrecere. Cred că cea mai mare implinire profesională este cuplul pe care l-am făcut cu dirijorul şi violonistul Ştefan Cigu. Cred că aşa a vrut Dumnezeu să ne unească şi să facem un cuplu de invidiat. Un cuplu care este in urma sondajelor făcute, un exemplu demn de luat in seamă. Atăt timp căt oamenii din jurul meu sunt fericiţi cănd eu le ofer muzica mea şi cănd prezenţa mea face oamenii să se simtă bine, nu pot să am nici un regret. Am o meserie extraordinar de frumoasă, care mi-a oferit enorm de multe satisfacţii. Imi asum tot ce am făcut in viaţă. Tot ce imi doresc este ca şi minunaţii mei copii să aibă in cale oamenii extraordinari pe care i-am intălnit eu, să-şi facă o carieră şi să fie acolo unde işi doreşte fiecare.

Sunt fericită de fiecare dată cănd mai adaug un an in colanul vremii. In fiecare dimineaţă mă uit in oglindă, ii mulţumesc lui Dumnezeu şi imi spun: «A mai trecut o zi, Matildo! Mergi inainte, eşti ok!». De fiecare dată cănd mai implinesc un an, la fel imi spun. Nu regret trecerea timpului, pentru că am trăit şi m-am bucurat de nişte clipe la care poate nici nu am visat vreodată. Şi atunci... sunt fericită. Chiar dacă mai apare un rid, il văd şi il simt, mi-l asum şi imi spun că inseamnă că nu am trăit degeaba, uităndu-mă in urmă."

×
Subiecte în articol: calendar