x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." Medeea Marinescu

"Astăzi e ziua ta..." Medeea Marinescu

de Ramona Vintila    |    27 Mai 2008   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." Medeea Marinescu

Îndrăgita actriţă Medeea Marinescu împlineşte astăzi 34 de ani. Îi urăm "La mulţi ani!"



Îndrăgita actriţă Medeea Marinescu împlineşte astăzi 34 de ani. Îi urăm "La mulţi ani!"


"Sînt recunoscătoare vieţii…"

"Cînd eram mică, în fiecare an aşteptam cu nerăbdare să vină ziua mea de naştere, prilej în plus să fiu răsfăţată, să primesc daruri, să mă joc cu prietenii, să fiu iertată pentru orice năzdrăvănie făceam. Am crescut şi am realizat că o dată cu fiecare aniversare vine şi un moment al «bilanţului», şi asta pentru că timpul mi s-a părut că începe să se scurgă tot mai repede.

Ce am făcut în anul care a trecut, ce aş fi putut face… Într-un fel, pentru mine lucrurile sînt simple, pentru că fac ceea ce mi-am dorit dintotdeauna: să fiu actriţă. Şi asta nu pentru a mă «arăta» în faţa oamenilor şi a culege aplauzele lor, ci pur şi simplu pentru că mă pot juca în continuare, pot să împart taina acestui joc cu alţi oameni, să-i fac să se bucure, şi nu în ultimul rînd să încerc să mă detaşez de o realitate care mă înconjoară şi care de multe ori nu este aşa cum ne-am dori-o. Fac parte din acea categorie a oamenilor privilegiaţi, care au norocul să facă ce şi-au dorit, şi sînt recunoscătoare vieţii pentru acest dar. Am avut şansa să joc în filme care să fie iubite şi care au rămas în memoria publicului («Maria Mirabela», «Promisiuni», «Je vous trouve très beau»), am jucat şi joc în spectacole pe scena Teatrului Naţional (dar şi pe alte scene) şi am văzut bucurie pe feţele spectatorilor, am avut întîlniri cu mari regizori şi actori, mari muzicieni şi oameni de televiziune, am avut privilegiul de a cunoaşte alte culturi şi sisteme de lucru în domeniul teatrului şi filmului. Sînt înconjurată de o familie numeroasă, iubitoare şi înţelegătoare. Aştept cu nerăbdare premiera ultimului film «Week-end cu mama» în regia lui Stere Gulea. Am proiecte de film, de teatru despre care însă n-aş vrea să vorbesc pînă cînd nu se vor fi concretizat.

Şi, pentru ca «bilanţul» aniversării mele să fie complet, încerc să fiu alături de acei copii sărmani din Bucureşti ca împreună cu Casa Valentina să-i ajutăm să facă primii paşi spre educaţie printr-un program de preşcolarizare/şcolarizare, să-şi descopere şi să-şi dezvolte aptitudini, să înveţe să trăiască cinstit şi frumos. M-am implicat în acest proiect, pentu că-mi doresc să trăiesc într-o societate mai civilizată şi mai curată, în care oamenii să respecte valorile morale şi spirituale în locul celor date de putere şi de bani, o societate care să amendeze prostul gust, incorectitudinea, neseriozitatea şi nonvaloarea. Să fim mai atenţi faţă de cei din jur şi faţă de natură. Să ne dorim cu adevărat să trăim mai frumos. Dar probabil că vor mai trece multe aniversări şi multe «bilanţuri» pînă cînd aceste lucruri se vor fi realizat. Îmi doresc doar să fiu sănătoasă şi să pot vorbi despre ele."

×
Subiecte în articol: calendar