x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mihaela Rădulescu

Astăzi e ziua ta: Mihaela Rădulescu

02 Aug 2010   •   00:00
 Astăzi e ziua ta: Mihaela Rădulescu

Mâine adăugă încă un an în buchetul vieţii. Al 41-lea! La mulţi ani!



5849-128248-intactimagesbogdanchesaru_20100324105833016.jpg"Trăiesc între 6 şi 30 de ani!"
"Nu am proiecte grandioase în această vară, vreau doar o vacanţă frumoasă şi să mă bucur de prietenii pe care-i revăd acum, de când am venit în ţară. Fac o pauză de la scenariile şi cartea pe care o scriu, simt nevoia să se aşeze puţin poveştile, să recitesc, să mai schimb câte ceva din conturul personajelor... Am refuzat proiectele tv pe care le-am primit doar pentru că voiam această pauză totală, pentru fiul meu, pentru sufletul meu. Am acceptat puţine evenimente dintre cele pe care ar fi trebuit să le prezint şi unul dintre ele va fi un impresionant show aviatic internaţional, care va avea loc pe 14-15 august, la Braşov. Nu-l rataţi, e ceva spectaculos!

Cum arată o zi din viaţa mea? Depinde unde se petrece. Acolo, la Monaco, arată senină, cu multă linişte, cu ore exacte şi program bine definit pentru mine şi copilul meu. Aici, e mai... balcanic totul, toată lumea întârzie puţin, întâlnirile se lungesc sau se amână, traficul ne controlează viaţa şi sistemul nervos... Nu pierd timpul nicăieri, am mereu zilele pline, nu suport statul degeaba sau dormitul până la prânz. Nici măcar în vacanţă. O zi din viaţa mea trebuie să lase măcar o urmă mică, dar frumoasă asupra puiului meu, asupra mea. Trăim degeaba dacă nu ne luminăm singuri viaţa. Eu ştiu să pun bine lumină pe viaţa mea, cu tot ce conţine ea - am învăţat asta şi de la televiziune.

La 41 de ani, privind în urmă şi înainte văd exact ce vede absolut toată lumea care ajunge şi trece mai departe de vârsta asta. E o cifră. Vârsta e o stare, iar la mine e de tinereţe, de pasiune şi energie bună. Cred că doar oamenii prea proşti văd în vârsta asta o limită, un blocaj. Ai vârsta pe care o trăieşti, iar eu trăiesc între 6 şi 30 de ani!

Aştept de foarte mult timp să intru într-un spital din România fără teama de moarte, fără sila de mizerie, fără cumplita senzaţie că ne mor prieteni, copii, părinţi din vina unui sistem găunos şi a unor nesimţiţi care ne conduc. Aştept să se întâmple minunea de a avea un sistem sanitar care să vindece oamenii şi să-i facă să zâmbească, nu care să alunge medicii din ţară, să omoare copii nevinovaţi şi să umilească bolnavi ai nimănui...

Cele mai frumoase clipe pe care le-aş retrăi... E un exerciţiu grozav, îl fac deseori, mai ales când simt că sunt un pic pierdută. Un copil salvat de la moarte sigură. Cuvântul «mama» spus ochi-în ochi, pentru prima dată (am plâns o oră, în hohote de râs). Clipa în care m-am îndrăgostit de iubirea vieţii mele. Vezi, n-am adus vorba de nimic profesional, deşi, crede-mă, pot scoate şi de-acolo zeci de momente sublime, în care am simţit că sunt norocoasă şi că sufletul meu are aripi şi glas!

De ziua mea, mi-e dor de o petrecere! Având ziua de naştere în august, când toată lumea mea e împrăştiată pe planetă sau prin ţară, n-apuc cu anii să-mi sărbătoresc ziua. Şi tot aştept să mi se întâmple o petrecere-surpriză. Am organizat asta pentru mulţi oameni dragi, dar, ştiu, e aproape imposibil să mobilizezi oamenii vara, în august, în acelaşi loc... De-aia îi fac fiului meu, născut la 1 august, petrecerea înainte de terminarea şcolii, ca să-i vină toţi colegii şi să aibă parte de distracţie şi daruri. Nu-mi plac petrecerile zgomotoase, de club, îmi plac alea de grădină, de curte, cu grătare şi prieteni relaxaţi, cu poveşti simpatice şi vin roşu, cu cântece vechi şi versuri deştepte, cu daruri simple, făcute din suflet, cu mâncăruri făcute în casă şi cafea la ibric...
La mulţi ani, leilor! Pont - cine n-are un prieten "leu", să şi-l facă rapid, e o comoară la casa oricărui prieten!"

×
Subiecte în articol: calendar