x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...”: Mihai Gâdea

“Astăzi e ziua ta...”: Mihai Gâdea

de Ramona Vintila    |    10 Ian 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...”: Mihai Gâdea

“Confesiunile” lui Mihai Gâdea, directorul Antenei 2, la cei 31 de ani pe care îi împlineşte astăzi…

“Confesiunile” lui Mihai Gâdea, directorul Antenei 2, la cei 31 de ani pe care îi împlineşte astăzi…

 

“Sunt absolut convins că presa în ge­neral reprezintă o cale puternică şi incisivă de a arăta direcţia bună de mers a unei ţări. Bi­ne­în­ţeles, pu­te­rea ei este limitată, iar România nu este tocmai ţara în care politici­e­nii să demisioneze din motive cum ar fi onoarea. Nici mă­car scandalul pu­blic nu-i sperie, to­tuşi, mă­car că presa schimbă percepţii şi ajută la formarea unei opinii corecte şi tot este un câştig co­lo­sal. Cred că to­tul ţine de edu­ca­ţie, până la urmă. Con­flictele nu se soluţionează nici cu in­jurii şi nici cu mâinile-n şold, ci prin argumente. Dacă îţi pierzi cum­pătul, atât ca om de presă, cât şi ca po­litician, rişti să-ţi pierzi şi credibilitatea.

Să ies în «ring» este un mod de viaţă. În general, tratez orice pro­blemă cu seriozitate, profesia cu atât mai mult. Nu merg în platoul Antenei 3 la o şuetă şi nici gândul să strivesc concurenţa nu mă mo­ti­vea­ză. Vreau ca, în urma discuţiei purtate, aspectele problemei tratate să fie clare telespectatorilor care îmi acordă încrederea lor prin faptul că aleg să urmărească Antena 3, şi nu alt post de televiziune. În momentul în care nu voi mai fi împătimit de jurnalism, nici nu mă veţi mai vedea la televizor.

Nu m-a înjurat nimeni în faţă. Iar la laudele politicienilor sunt imun, părerea despre mine nu se mo­difică după cum cred unii sau alţii că sunt eu.

Nu cred în întâmplări pur şi simplu, cred că fiecare dintre noi se confruntă în anumite momente din viaţă cu oportunităţi, pe care le va­lorifică sau nu. A fost o răscruce im­por­tantă pentru mine şi îmi place să cred că am ales bine. Momentul de cumpănă al destinului meu? Poate nu a fost încă, poate urmează să fie... Glumesc, desigur. O provocare mare a fost atunci când am acceptat să fiu director la ANTENA 2. Dar,

atunci când iau o decizie, cântăresc plusurile şi minusurile de o mie de ori. Ştiam ce mă aşteaptă şi nici măcar o secundă nu a fost mai dificil decât mi-am imaginat la început. Poate şi de asta consider că am

luat o decizie bună, mai ales că

ANTENA 2 are audienţe bune. A întrecut deja, la câteva luni de la lansare, posturi care au început să emită cu ani buni în urmă.

N-am avut timp nici să mă gân­desc la o carte despre viaţa mea, ce să mai vorbim de pus în practică. Oricum ar fi, e prea devreme pentru o carte autobiografică, sunt convins că, de-acum încolo, lucrurile vor deveni şi mai interesante în viaţa mea.

Ziua de naştere mi-o voi petrece alături de colegii de la ANTENA 2, de la ANTENA 3, nu înainte însă de a primi săruturile de «La mulţi ani» din partea Karinei, fetiţa mea. Cel mai mult îmi doresc o zi de 28 de ore, ca să am suficient timp să mă joc cu Karina.”

 

Profunzime

“Tratez orice problemă cu seriozitate, profesia cu atât mai mult. Nu merg în platoul Antenei 3 la o şuetă şi nici gândul să strivesc concurenţa nu mă motivează”

Mihai Gâdea, director Antena 2

×
Subiecte în articol: calendar