x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mihai Jianu

Astăzi e ziua ta: Mihai Jianu

de Ramona Vintila    |    23 Sep 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Mihai Jianu

Profesor doctor Mihai Jianu, şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".

"Şcoala primară şi liceul le-am urmat în Piteşti, oraşul în care m-am născut. Ulterior am urmat cursurile Facultăţii de Medicină Veterinară, după care, timp de 4 ani, am lucrat ca medic veterinar de circumscripţie. După absolvirea celei de a doua facultăţi, Facultatea de Medicină Bucureşti, am parcurs fără excepţie toate treptele ierarhiei didactice până la cea de profesor, fiind în prezent şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie de la Spitalul «Grigore Alexandrescu» din Bucureşti, cel mai mare spital de copii din ţară, unitate de elită a medicinei româneşti. De peste 15 ani preocuparea mea principală este în domeniul afecţiunilor coloanei vertebrale, consultând până în prezent peste 14.000 de bolnavi cu scolioză, cea mai mare statistică din Europa raportată la un singur medic.

După o carieră de 30 de ani în domeniul chirurgiei ortopedice, am ajuns la concluzia că un bun chirurg trebuie să posede trei mari calităţi: competenţă, perseverenţă şi mai presus de toate modestie.
Detestând popularitatea mediatică gratuită, am căutat să mă recomand prin rezultate, fapt confirmat de numărul mare de pacienţi care solicită consultul şi prin numărul mare de intervenţii chirurgicale, peste 600 de operaţii de scolioză, de departe cel mai mare număr de operaţii de acest gen efectuate în ţară.

Activitatea mea zilnică se desfăşoară între spital, policlinică şi familie. Soţia, medic pediatru, este şefa departamentului de pediatrie la o clinică privată, iar fiul meu este inginer, absolvent al Facultăţii de Automatică.
Este greu de descris satisfacţia pe care o simţi când primeşti zeci de scrisori de mulţumire de la tineri cărora prin operaţie le-ai schimbat cursul vieţii sau când primeşti fotografii trimise de foste paciente în rochie de mireasă, pentru a-ţi arăta ţie, chirurgul, cât sunt de mulţumite de noua lor înfăţişare.

Alte motive de satisfacţie? Am scris 18 cărţi şi monografii de specialitate, sunt în structurile de conducere a mai multor societăţi internaţionale de chirurgie spinală, activitatea mi-a fost răsplătită de Preşedinţia României cu ordine şi medalii, am fost desemnat cetăţean de onoare al judeţului Argeş.

Ca hobby pot menţiona: fotografia şi istoria religiilor; de altfel am editat un album color despre Paris cu fotografii ale celor mai importante obiective turistice însoţite de texte explicative precum şi o carte despre sinoadele ecumenice ortodoxe, dogmele şi ereziile dezbătute sau combătute în cadrul acestor sinoade.
Pentru viitor îmi propun să reuşesc să operez bolnavii de scolioză înscrişi pe lista de aşteptare, în număr de 126, şi să finalizez programul naţional de depistare precoce şi tratament al deviaţilor de ax ale coloanei vertebrale, program iniţiat de Ministerul Sănătăţii."

×
Subiecte în articol: calendar